zijn de konijnen intelligentie/ slim?

begrijpt de konijnen dingen wel? bijv dat ze niet op de vloer mogen plassen.? ik roep hun namen op, maar ze reageert niet meteen, anders dan bij de honden of katten. omdat ze meer iq hebben dan konijen? leg het uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een konijn is slimmer dan je denkt. Als je er twee weken intensieve aandacht aan besteedt kun je hem voor zijn leven trainen. Hier een hele verhandeling in het Engels, als je die opvolgt heb je al vanaf de eerste dag resultaat. Toegevoegd na 1 minuut: O ja, één van die lessen op die website is: NEVER EVER hurt your rabbit. Maar dat spreekt vanzelf.

Bronnen:
http://www.wikihow.com/Train-a-Rabbit

Dat verschilt per konijn, wij hebben één dommige (die trouwens wel reageert op z'n naam) en één slimmere (die alleen reageert als ze er zelf zin in heeft. De slimme plast alleen op de vloer als ze d'r plasbak te vies vindt, of deze niet staat waar ze hem graag wil hebben, of (toen ze net bij ons was) om haar territorium uit te zetten. De dommige plast eigenlijk nooit op de vloer. Konijnen zijn prooi dieren die mogen niet slimmer worden dan de jagers, anders komen er teveel konijnen en sterven de jagers uit.

Wij hebben een konijn.In het begin deed hij niets anders dan naar de snoeren toegaan die op de vloer lagen. Hem dit geprobeerd af te leren, door zodra wij zagen dat hij er weer naartoe ging even op de vloer te stampen. Hielp een paar keer, tot het ons opviel dat hij steeds een stapje verderging en dan even wachte of er een "stamp "kwam.. Enfin, niets hielp dus heb ik de snoeren maar in een mooi gekleurd kabelgootje ±1 meter boven de vloer aan de muur bevestigd. dus wat je vraag betreft: NEE, ik weet zeker dat konijnen niet slim/intelligent zijn. Wat het luisteren betreft: zie afbeelding.

Konijnen zijn slim, ze kunnen hoog springen en op plekken komen die je niet gedacht had.

Bronnen:
http://www.huisdiereninfo.nl/content/konij...

Konijnen zijn slimmer als dat ze eruit zien, als je ze genoeg aandacht geeft en echt iets met ze wilt bereiken dan kan dat ook, maar je moet wel geduld hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100