Heeft een kat besef van de tiijd?Ik bedoel hoe lang je weg blijft?Een weekend of 3 weken

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik een weekend weg ben doet de kat normaal als ik hem weer zie. Als ik 3 weken weg ben is hij boos en duurt het een paar dagen voor hij weer bij je komt zitten. Ik denk dat de kat wel het verschil merkt.

Van katten weet ik het niet, honden iig niet. Of je als baasje een weekend of 2 uur weg blijft, de hond is even blij jou weer te zien. Ik denk dat het met katten wel hetzelfde werkt

Dieren leven volgens een bepaald ritme, maar zijn zich niet bewust van tijd, zoals wij dat zijn. Als je naar honden en katten kijkt (wij hebben beide), dan laten ze hun gedrag erg afhangen van ons gedrag. Zo zijn onze honden gewend om na het avondeten uitgelaten te worden. Zodra wij onze borden naar de keuken brengen, staan ze klaar bij de deur: ongeacht of dit nu vijf uur of half zeven is. Dieren missen een deel in de hersenen dat tijd 'registreert': ze leven volgens een biologisch ritme en dat ritme is meer primair dan ons - soms geforceerde - ritme.

Ik denk dat ze tijd niet kunnen registreren. Een kat heeft geen besef van een weekend weg of 3 weken.

2 van onze 3 katten (broer en zus) worden door de weeks ongeveer een half uur voordat mijn vrouw thuiskomt onrustig. Dan gaan ze bij de deur zitten of in op de vensterbank. Als we in het weekend thuis zijn, dan "melden" ze zich rond die tijd bij mijn vrouw. Dus ik denk: ja, katten hebben besef van tijd.

Ja, een kat zal zich anders gedragen indien zijn (of haar) baasje er een lange tijd niet is. Een kat kan zich ook aanpassen aan onze wintertijd en zomertijd regeling. Dit duurt wel even.