Ik wil graag weten wie van de kinderen recht heeft op de trouwring ?

Ik ben de oudste dochter uit een gezin van 3 dochters en een zoon. Mijn broer is overleden.
Na het overlijden van mijn moeder heeft de zus die na mij komt de trouwring genomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tenzij de overledene dit testamentair heeft aangegeven heeft niemand specifiek "recht" op bepaalde persoonlijke bezittingen. Gebruikelijk is dat de familie bij elkaar gaat zitten en bespreekt hoe ze deze het beste kunnen verdelen. Er zijn altijd wel erfstukken bij waar de een meer waarde aan hecht dan de ander. Je zou dit met je zus(sen) kunnen bespreken, want het is ook vervelend als het in zo'n moeilijke periode tussen jullie gaat staan.

Als dat niet in het testament benoemd staat is dat iets voor de erfgenamen om onder elkaar uit te maken. Komen deze er niet uit dan is de executeur degene die hierover een beslissing neemt. Het is in elk geval niet juist dat 1 van de kinderen dit zich zelf toe-eigent. Dus ook niet de oudste dochter. Het ontvreemden van een voorwerp uit de erfenis is ook een vorm van diefstal. Maar voor je hier heel erge ruzie over krijgt in de familie vraag je ook af wat belangrijker is voor je. De band met je zus, of een ring.

Persoonlijke bezittingen van je ouders hoor je in overleg met elkaar te delen lijkt. Er is niet zoiets als 'recht hebben op' tenzij je moeder de ring beloofd heeft aan je zus.

Wie er recht op heeft zou voor mij niet zo belangrijk zijn, wel zou ik het met mijn zussen overleggen, en als mijn zus hem heel graag wil , dan mag het van mij. Jij heb toch al een mooie halsketting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100