Is een genie ook slim, intelligent en/of hoogbegaafd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zie hier! Toegevoegd na 1 minuut: Hoogbegaafdheid, talent, genie, het zijn drie begrippen, die nogal door elkaar gebruikt worden. Maar laten we al dadelijk duidelijk stellen: vele genieën zijn geen hoogbegaafden, zoals vele hoogbegaafden nooit als genie erkend worden. De verering en erkenning die iemand als een genie doen beschouwen, stammen uit het publiek dat door bepaalde prestaties om zo te zeggen overdonderd wordt. Zo werd Amerika ontdekt door iemand, die zich eigenlijk voortdurend vergiste. Columbus was een avonturier, die als genie vereerd wordt. De mathematicus Gauss integendeel was uitzonderlijk begaafd, velen kennen hem niet eens. Einstein is meer bekend dan Max Planck, omdat zijn theorie zoveel meer het publiek verraste. Jeanne d'Arc en Giordano Bruno hebben hun verering als genie veel meer te danken aan het feit dat ze op de brandstapel stierven. Meer nog, van het genie wordt wel eens gezegd dat het een soort krankzinnigheid is. En inderdaad talloze door het publiek vereerde genieën waren psychopaten, schizofrenen en andere mentaal abnormalen. De roem van het genie wordt dikwijls juist bevorderd door de vreemde, verbazingwekkende sfeer die het genie omringt en die veelal verwekt wordt door de ziekelijke tendensen in zijn psyche. Vooral in de kunst zijn deze "genieën" talrijk. De schilder Van Gogh, de dichter Hölderlin, de componist Schumann zijn duidelijke voorbeelden.

Bronnen:
http://users.skynet.be/sky50779/talent.htm

Een genie is vooral creatief en origineel in zijn/haar manier van denken : hele nieuwe wegen ontdekken, hele nieuwe invalshoeken hebben bij het bekijken of bedenken van iets.

Volgens de definitie van Pablo Picasso hoeft dat niet. "Je bent een genie als je zegt dat je een genie bent."

Je hoeft niet slim te zijn om intelligent te zijn. Er zijn ook mensen die minder slim zijn die heel inventief zijn en bijvoorbeeld heel goed zijn in probleemoplossend werken. Je kan slim zijn uit boeken maar je kan ook slim zijn door ervaring, iets wat ze in het engelse slang vaak "street smart" noemen.

Bronnen:
http://www.urbandictionary.com/define.php?...

Een genie is een mens met een bijzondere begaafdheid die ver uitsteekt boven het gemiddelde of normale. In het algemeen is deze begaafdheid op meer dan één gebied aanwezig. Een exacte grens aangeven tussen normaal, begaafd, hoogbegaafd en geniaal is natuurlijk een kwestie van persoonlijk oordeel. Er zijn genieën op velerlei gebieden en mensen die een extreme enkelvoudige hoogbegaafdheid vertonen. Er zijn mensen die op een bepaald gebied een extreme hoge begaafdheid tonen maar op de meeste andere gebieden subnormaal functioneren; deze worden vaak idiot savant genoemd. Een (verzonnen) voorbeeld is de hoofdpersoon van de film Rain Man, vertolkt door Dustin Hoffman. Voorbeelden Albert Einstein.Wolfgang Amadeus Mozart was een muzikaal genie; Albert Einstein op het gebied van de natuurkunde. Oscar Wilde zou men als een sociaal genie kunnen beschouwen. William Shakespeare was een literair genie. Johann Sebastian Bach, Alan Turing, Leonardo da Vinci zijn andere voorbeelden. Leonardo da Vinci is ook een goed voorbeeld van een homo universalis, een persoon die overal in uitblinkt. Trivia De Duitse filosoof Arthur Schopenhauer maakt in zijn Die Welt als Wille und Vorstellung deze vergelijking om het verschil tussen talent en genie te illustreren: talent heeft de schutter die een doel treft dat iedereen waarneemt en waarmee hij dan ook meteen bewondering oogst, een genie is de schutter die onopgemerkt een doel treft dat aanvankelijk nog buiten het blikveld van zijn publiek ligt. Genie wordt ook wel als een bijzondere (hoog)begaafdheid gezien die sterk van iemands persoonlijkheid afhankelijk is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Genie_(persoon)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100