Hoeveel is " een aantal" ?

Er is aan mij gevraagd vrijdag " een aantal" ballonnen mee te nemen. Hoeveel zal ik er dan mee nemen?

Toegevoegd na 21 minuten:
Toevoeging:

De vraag is eigenlijk 2-delig.
1. Bestaat er een definitie (of een reeks getallen waar " een aantal" binnen valt (2-10, 10-20 of kan het ook meer dan 1000 zijn in bepaalde gevallen?)?
2. Over deze specifieke situatie. Een vriendin heeft me gevraagd er een aantal mee te nemen, maar ik heb geen idee wat ze er mee wil doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik neem aan dat je weet wat de gelegenheid is? Is het een kinderfeestje? Een bruiloft? Een vrijgezellenfeest? Een waterballonnenfeest? Voor 'een aantal' is geen vaste wiskundige hoeveelheid te benoemen, maar als je weet wat voor soort feestje het is, of voor wat voor spel de ballonnen gebruikt gaan worden, kun je met je eigen gezonde verstand toch wel een inschatting maken? Als ik ECHT geen idee zou hebben over het wat en waarom, zou ik bij een vraag als 'Neem even een aantal ballonnen mee' het volgende doen: Ik bel nog eens en vraag wat er bedoeld wordt met 'een aantal'. Als dat niet mogelijk is, neem ik er een stuk of 50 mee.

ik denk 3 lol. want een ballon = 1 een paar balonnen = 2 dus een aantal is wel minimaal 3. Toegevoegd na 37 seconden: maar met een zakje van de HEMA zit je altijd wel goed hoor..

Ik zou er dan een stuk of 438 meenemen.

Ergens tussen de 10 en de 20?

Hangt ervan af, waar de ballonnen voor gebruikt gaan worden - als ze een hele kantoorkamer van top tot teen vol ballonnen willen proppen, een heel stel, bijvoorbeeld...

Volgens de Nederlandse Encyclopedie: een telbare hoeveelheid; een zekere hoeveelheid. In het jouw geval, zou ik er zo'n 3 tot 5 meenemen. Als ze bedoeld zijn voor een feestje, wellicht een aantal meer :)

ik vind dat je zoveel mee moet nemen als je kan dragen....

Ja, het hangt er helemaal van af waarvoor. Voor opleuking van een taart: 2, om een stoel te versieren: 5, om een kamertje te versieren: 10, om een zaal te versieren: 30, om te vullen met helium en te zweven: 20.000. Bedenk zelf hoeveel er nodig zullen zijn voor het doel waar het voor dienen moet. Of koop een grote zak met 100 ballonnen voor een grijpstuiver. Ze kosten niet veel.

Het woordje aantal wijst naar "enkele" of "paar" dus denk iets van tussen de 5 tot 6 of misschien van 7 tot 9. Maar wat mij betreft neem een hele zak mee.!

Hangt er sterk vanaf in welke hoedanigheid: opgeblazen, of niet...

Een aantal is alles wat groter is dan 1 of kleiner dan -1

Dat ligt er aan of je ze opgreblazen of onopgeblazen mee moet nemen.

Een aantal? Dat is altijd twee maal de helft. Neem aan dat het niet de bedoeling is dat er een halve ballon bijzit, dus het zal een even getal moeten zijn. Het zullen er dus minimaal twee moeten zijn. Maar dan was waarschijnlijk gezegd: neem een paar ballonnen mee. Er is ook niet gezegd: neem er een dozijn mee. Dus het aantal moet minder dan een dozijn zijn. Drie valt af want dat is oneven. Dus ga voor vier. Alles wat je meer meeneemt doe je op je eigen risico, en moet je misschien zelf betalen.

Een aantal is exact zo veel als de geelgerande watertor kan dragen.Dus die zul je even moeten consulteren! Antwoordman weet het adres wel.

Best wel veel soms. Ik hoef niet een aantal embryo's in mijn maandverband, lijkt me helemaal niet leuk, maar een aantal dagen geeft me de mogelijkheid om heel veel te veel uit te leggen aan een aantal familie en vrienden. Geef mij liever een aantal dagen vrij, beter dan een aantal dagen ziekteverlof. Kortom, het is een kwestie van gevoel wat een aanduiding voor je is.

als je een stoel gaat versieren: 3 als je de kamer gaat versieren: 15 als je een auto vol wil proppen met opgeblazen ballonnen: 60 als je een huis wil oplaten zoals in de film Up: minimaal 40.000 afhankelijk van Groote en materiaal van het huis, tevens moet je een busje met gas meenemen om ze op te blazen (misschien wel 2 of 3)

Een aantal is een 'onbepaalde hoeveelheid'. M.a.w. je kunt je eigen invulling geven aan de hoeveelheid ballonnen die je meeneemt, aangezien je vriendin het aantal niet heeft gespecificeerd. Echter, het is denk ik van belang te weten voor welke gelegenheid de ballonnen nodig zijn en in welke positie jij bent om aan ballonnen te komen. Gaat het om een een ballonnenfestijn waarbij elk kind van de basisschool een ballon mag laten vliegen en ben jij een ballonnenfabrikant, dan zal ze wellicht enkele honderden ballonnen verwachten! Als ze jarig is en wat versiering in de vorm van ballonnen wil hebben en jij een vriend bent die toevallig nog wat ballonnen thuis heeft liggen, dan zijn een stuk of 4 er wellicht voldoende. Ik denk dat je het beter aan je vriendin zelf kan vragen, aangezien 'een aantal' niet erg specifiek is! Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100