Wat is het dichtstbevolkte land van de wereld en op welke plek staat Nederland?

Vraag van mijn 12 jarige zoon, net voor het naar bed gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens deze lijst staat Nederland op de 27ste plaats met 397,7 inwoners per km2. gegevens uit 2009 zijn gebruikt voor deze berekening.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_lan...

Monaco is het dichtstbevolkte land ter wereld. Toegevoegd na 4 minuten: Nederland behoort tot de top 3 van dichtstbevolkte landen ter wereld.

Bronnen:
http://www.viverelavita.nl/Monaco.182.0.html

We behoren samen met Bangladesh tot de top. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens behoort Nederland helaas ook tot de vieste landen ter wereld.

Vaticaanstad is zeer dichtbevolkt. quote Wiki: Bijna alle 826 (2009) inwoners van Vaticaanstad wonen binnen de muren van het Vaticaan. Hiermee is Vaticaanstad het (onafhankelijke) land met het minst aantal inwoners ter wereld. Ze wonen allemaal op een oppervlakte van 0,44km2. Omgerekend is dat 1877 personen per km2. Nederland zal wel ergens in de middenmoot staan. Toegevoegd na 37 minuten: Volgens deze wiki (http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bevolkingsdichtheid) is het Monaco. Vaticaanstad staat op de 2e plek. De plekken bovenin het lijstje zijn geen zelfstandige landen. Omdat landen en steden door elkaar staan kan ik er zo snel niet uit opmaken waar Nederland staat.

Nederland is niet zo dicht bevolkt,. Dat wordt gesuggereerd en ion stand gehouden, omdat het zo goed uitkomt. En omdat het zulke enorme winsten oplevert voor projectontwikkelaars en gemeentes. Als de NL bevolking eindelijk eens het roer in eigen hand zou nemen, en de boeren het recht zouden geven hun land te verkopen, dan zouden de boeren zo uit de problemen zijn, NL zou van zijn overintensieve landbouw af zijn en het hele idee van 'Nederland is een dichtbevolkt land zou in lucht opgaan' Het is een kunstmatig instand gehouden overbevolking.

De dichtsbevolkte eilanden zijn niet meer zelfstandig maar de tot 1999 autonome provincie Macau van Portugal had maar liefst 29741 inwoners per km² Monaco per km² 15050 inwoners Nederland 408 inwoners per KM², Vaticaanstad per km² 2273 inwoners,Hongkong 5185 inwoners per km² Hieruit blijkt dat het eiland Macau dus veruit het dichtsbevolkt was in 1997 en hoewel er enige veranderingen mogelijk en zelfs waarschijnlijk zijn zal het ook duidelijk zijn dat de eilanden Honkong en Macau ,tegenwoordig provincies van China de drukbevolkste gebieden op aarde zijn.

Bronnen:
isbn 902620 D1992/0621/30 nugi 672

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100