Wat zal er gebeuren als de aarde ineens de andere kant op draait ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De aarde draait rond. De snelheid waarmee we rondjes draaien is een beetje afhankelijk van waar je zit. Rond de evenaar hebben ze een snelheid van ongeveer 1674 km per uur, hier in Nederland ongeveer 1000 km per uur. En aan de polen 0 km per uur. Als de aarde dus in 1 keer met dezelfde snelheid andersom gaat draaien (buiten het feit dat de aarde dit waarschijnlijk zelf al niet overleeft) dan krijg je dus een snelheidsverschil van 2 keer die snelheid. Alles wat los zit, lucht, water, mensen etc zouden niet met dezelfde snelheid opeens ook andersom draaien maar nog even doorgaan in de andere richting. Vergelijk dit met staan in een bus die 80 km per uur rijd en plotseling de rem intrapt, je vliegt dan zelf nog door naar voren. Deze voortgangsenergie geldt dus voor alles wat los zit. Alle losse materie zal dus hier in Nederland met 2000 km per uur over de aarbol schieten en alles vernietigen. Wind water, mensen, autos, treinen, vliegtuigen... Allemaal met mach 2 door de lucht.... En vermoedelijk zal daarna de aardkorst uitéén gerukt worden, maar dat is gissen ;-)

Als de aarde ineens de andere kant opdraait, dan is de gehele aarde verwoest.

Dan krijgen we hier toestanden zoals in Haiti,alleen nog een beetje erger. Dit brengt een enorm schokeffect teweeg,waar niks tegen bestand is.

We zouden een paar tiende seconden met z'n allen verdampen, met de hele aarde erbij. Een rookwolkje.

Dan worden we even wat zwaarder en dan weer even zwaar als eerst... En de zon zal even stoppen in de lucht en dan aan de andere kant opkomen... Verder gebeurt er niets... Toegevoegd na 8 minuten: . . . . . . Als ze de aarde maar niet verstoppen, want dan hebben we allemaal een serieus probleem... Toegevoegd na 22 minuten: Het is onzin om serieus in te gaan op een hypothetische vraag... Het is alleen in de fantasie mogelijk en op fantasie-vragen krijg je fantasie-antwoorden... vandaar... Het is zoals dit volgende verhaal... Een kapitein solliciteert om te mogen werken voor een reder... En die vraagt, er komt een storm, wat doe je dan met je schip?... Oh zegt die sollicitant, dan gooi ik een anker uit... Ok prima, en nu komt er nog een storm, wat doe je dan? Oh dan gooi ik nog een anker uit, zegt de sollicitant... Oh ok, prima... En nou komt er nog een storm, wat doe je dan nu? Geen probleem zegt de sollicitant, dan gooi ik nog een anker uit... Huh zegt de ondervrager; Waar haal jij zo veel ankers vandaan? Oh zegt de sollicitant, precies van dezelfde plek waar jij al die stormen vandaan haalt... Daarom dit antwoord op deze wijze...

Woeiiii........dat wordt een Tsunamie, aardbeving, tornado, cycloon, vulkaanuitbarsting en nog veel meer, maar dan een tikkeltje erger ;-)

Dan komt de zon in het westen op :d

Klimatologische veranderingen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100