Hoezo heet spa rood - spa rood als de drank transparant van kleur is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nouja, officieel heet het Spa Bruis en Spa Reine. Aangezien de etiketten gekleurd waren zijn mensen (overigens enkel in Nederland) het spa rood en blauw gaan noemen

Om onderscheidt te kunnen maken tussen spa blauw.

en spa groen

Omdat het flesje rood is.

Hangt op niets meer dan een keuze die ooit gemaakt is. Spa blauw is nou ook niet echt blauw bijvoorbeeld maar de consument weet wat voor vlees (of watertje) hij in de kuip heeft.

Omdat het etiket rood is, als er koolzuur in zit, en blauw als er geen koolzuur in zit. Tenminste, in Nederland worden deze kleuren gebruikt.

Ik weet niet hoe het nu zit, maar spa rood had altijd een rode dop, spa blauw een blauwe en spa groen (citron) een groene. Deze dranken zijn alledrie spa en alledrie transparant, dus om ze te onderscheiden worden ze naar de dopkleur genoemd.

In alle andere landen, behoudens Nederland, spreekt men van Spa pétillant en spa non gazeux. (bruisend of niet bruisend) Rood en blauw verwijst uitsluitend naar de fles.Maar als je in belgie een spa vraagt , kun je evengoed een chaudfontaine, een bru, een san pellegrino of een bru voorgeschoteld krijgen. Spa staat hier voor een soortnaam. Spa ( ardennen) is te bezichtigen elke dag in groep.Nederland is het grootste exportland voor de groep SPADEL.(hoofdkwartier in Brussel)

Juist omdat het transparant is, is de etiketkleur leading geworden

omdat het maar een naam is( ik heet Frans maar spreek ook geen frans )