Hoe ontstaat een verslaving?

ik ben namelijk behoorlijk verslaafd aan smint en chocomell. maar hoe is de verslaving ontstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je iets lekker vindt, zoals snoep, chocomel, smint, misschien over een paar jaartjes roken (begin er liever niet aan), drugs (helemaal van af blijven), en je hebt er een paar keer van geproefd, dan kan je het gevoel krijgen dat je niet meer zonder kunt. Dan heb je een vorm van verslaving, maar ik hoop voor jou dat het nooit zo ver komt. Af en toe een smint en/of een chocomel kan helemaal geen kwaad. Geniet er maar van, ik denk dat je over een paar jaar wel iets anders lekker vindt.

Verslaving voor iets ontstaat op het moment, dat je wil stoppen van dat iets en het kan niet of niet zo makkelijk...

Door teveel gebruik raak je aan verslaving.

Verslaving is iets van je lichaam EN je geest. Aangezien dat je geest over je lichaam heerst, kan je geest je maken en breken. Een verslaving kan op meerdere manieren ontstaan. Sterke drugs maken je lichaam verslaafd. Daardoor wordt je geest zwak en wil je dus meer. Je lichaam zorgt voor geestelijke stress. Ook kan verslaving ontstaan door gewoonte. Door heel vaak of op gezette tijden dit te herhalen. In het begin vindt je chocomel gewoon lekker. Maar dan drink je het tijdens het eten, in de pauze, voor het slapen gaan. Als je dan op die vaste tijden eens geen chocomel hebt, dan raak je in de stress omdat je je gewoonte niet kan uitoefenen. In dit geval zorgt je geest voor lichamelijke stress. Je associeert de chocomel met de leuke tijden. Als je denkt dat je je verheugd op de chocomel, dan heb je het mis, want het was de leuke tijden. Zo ontstaat ook de nicotineverslaving. Daar zit maar een beetje lichamelijke verslaving in (met een week is die er wel weer uit).

Het is de gewoonte die je jezelf aanleert om in een bepaalde situatie op een bepaalde manier te reageren met een bepaalde handeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100