wat is er in het kabinet aan de hand ?

Ik zie het op het nieuws maar niet echt duidelijk..

gaat het kabinet vallen of zo ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat vallen... Dat had al 10 maanden geleden moeten gebeuren, maar JP is een sluwe vos, hij heeft commissie Davids opgetrommeld en daarmee heeft hij zichzelf die 10 extra maanden gegeven, maar nu valt het gelukkig snel...

Nee, het is Balkenende duidelijk geworden dat hij om moest gaan voor de druk van de PvdA. Als hij dat niet zou doen zou het kabinet vallen en dat is voor geen enkele partij in het kabinet gunstig. Wel is er nu schade aan de verhoudingen; het zou bij een volgend conflict erg moeilijk kunnen worden.

Het kabinet is gisteravond maar net overeind gebleven,maar het had niet veel gescheeld. Maar zover kwam het net niet,en men heeft het vertrouwen nog net niet opgezegd. De kans dat het valt is nu een stuk kleiner geworden,en mijn inzien sleept het zich er wel doorheen.

Nee het gaat niet vallen, en zeker niet ten aanzien van Europa met deze hoge topfunctie. Dat zou een blamage zijn. En zouden wij ineens een stuk minder geloofwaardig worden. Deze man die altijd respect en eerlijkheid zo hoog in het vaandel heeft, laten we maar afwachten of hij hier ook naar heeft gehandeld. Vannacht lag hij behoorlijk onder druk. Het wordt in ieder geval heel erg goed uitgezocht, en dat is terecht.

Er is van alles aan de hand met dit kabinet! Het regeert momenteel met een mandaat wat door de kiezer is gegeven bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2006. Sindsdien is het politieke spectrum in ons land drastich gewijzigd. Anno 2010 kunnen onze huidige leiders zich niet meer beroepen op veel draagvlak vanuit de samenleving. Bij elk serieus meninsverschil/conflict dreigen zij hun begeerde plaatsje op het pluche definitief te verliezen. En dát plaatsje wordt (zelfs als dat moet ten koste van partijpolitieke principes), erg begeerd! En dat was gisteren/vannacht pijnlijk zichtbaar......

Een goed overzicht van wat er op dit moment speelt omtrent de Irak-crisis vind je in de buitenlandse media. Nederlandse media gaan ervan uit dat iedereen al die tijd alle ontwikkelingen heeft gevolgd; het is daardoor moeilijk nu "in te stappen". Het nieuws begint pas nu in het buitenland door te dringen, dus in de buitenlandse media vind je nu overzichten van de ontwikkelingen vanaf het begin tot nu. In de Bron een voorbeeld.

Bronnen:
http://www.dnews.de/nachrichten/politik/16...

Dit kabinet valt echt niet. Daar hebben CDA en nog veel meer de PvdA veel te veel bij te verliezen. Beide partijen staan momenteel op fors verlies en zeker de PvdA (staat nog steeds historisch laag in de peilingen) zit in een lastig parket. Het was in het afgelopen debat heel duidelijk dat de opvattingen van de PvdA fractie op een aantal punten haaks staan op die van Balkenende maar dat de partij gewoon niet de luxe heeft om dit op de spits te drijven. Het grootste gevaar voor het CDA is dat Balkenende de PvdA wel eens in een te kleine hoek kunnen drijven met zijn koppige houding. De PvdA is momenteel in de peilingen zo zwak dat ze regeren in een volgend kabinet eigenlijk wel kunnen vergeten en het CDA zou wel gek zijn daar geen gebruik van te maken maar Balkenende heeft eergisteren een voor de PvdA heel belangrijk item gewoon aan de kant geschoven en dit gister glashard vol gehouden. Daar de PvdA zich daar schoorvoetend achter heeft geschaard (het was, in de betogen van Hamer, behoorlijk duidelijk dat ze is teruggefloten door de eigen partij), na een creatieve uitleg van de woorden van Balkenende die echt overduidelijk onzin was maar met veel passen en meten eventueel in te passen is in de kritiek van Hamer, zegt veel over de zwakke positie van de PvdA en ik hoop voor ze dat ze in ruil een fikse concessie van het CDA hebben weten los te peuteren en zich niet tot stemvee hebben laten reduceren. Maar tot een breuk komt het echt niet zolang de PvdA zo bijzonder zwak staat in de peilingen. Ze hebben momenteel iedere dag nodig om aan hun populariteit te werken en kunnen zich echt geen voortijdige verkiezingen veroorloven. Misschien als na de gemeenteraadsverkiezingen blijkt dat de PvdA zich heeft weten te herstellen ze wat ruggengraat gaan groeien al betwijfel ik dat zoiets gebeurd daar juist de zwakte van de PvdA de reden is voor hun slechte positie. Al met al hebben vooral GroenLinks, SP en D'66 wel hun tanden proberen te laten zien (Rutte was beduidend minder sterk in zijn argumenten en Wilders was ronduit zwak) maar uiteindelijk helemaal niks kunnen bereiken.

Het kabinet gaat niet vallen omdat de PvdA dit echt nog niet wil. Wel heb ik zelden zo'n zwak kabinet gezien, en ik vind dan wel dat Bos er in ieder geval nog sterker in staat dan JP, immers die heeft nog nooit getoond een LEIDER te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100