hoe lang bestaat de planeet aarde nog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel de antwoorden avn 5 miljard jaar accuraat zijn voor voorspellingen over het uitzetten van de zon, is het naar mijn weten nog niet zeker of de aarde daar ook daadwerkelijk aan ten onder zal gaan. Enkel het uitzetten van de zon - als al het andere gelijk blijft - zal bijvoorbeeld niet de baan van de aarde beïnvloeden, omdat het middelpunt van de zwaartekracht niet verplaatst. Aangezien - strikt genomen - de aarde niet om de zon draait, maar zowel aarde als zon om een gemeenschappelijk punt cirkelen (de zon natuurlijk in een veel kleinere baan) zal simpelweg het uitzetten van de zon hier geen invloed op hebben. Als de zon zoveel uitzet dat deze de baan van de aarde bereikt, dan pas wordt het een serieus probleem. Van wat ik begrepen heb, is hier nog geen eenduidige consensus over, de verschillende berekeningen en voorspellingen die ik heb gezien duiden erop dat dit er om zal spannen. Echter, door het uitstralen van energie zal natuurlijk de massa van de zon ook afnemen met de tijd (E=MC²). Een afname van de massa van de zon zal tot gevolg hebben dat de aarde gestaag verder van de zon komt te staan (dit verschil is, volgens mij, niet heel groot, maarik kan er naast zitten). Dit kan weer tot gevolg hebben dat de aarde nét niet opgeslokt wordt door de zon. Al met al zal het er dus zeker om spannen. Hoe dan ook, tenzij de mens (of wat daarna komt) een heel vernuftig trucje verzint om er iets aan te doen, zal de aarde tegen deze tijd al een tijdje niet meer bewoonbaar zijn. Dit is natuurlijk alle niet te voorziene eventualiteiten (nabije supernova's, zware kometenregens, buitenaardse wezens met snode plannen) buitengesloten.

3348571 uur, denk ik.

Totdat de zon een rode reus wordt, dat duurt zo'n 5 miljard jaar.

zijn heel veel verhalen geweest dat in 2012 voorbij zal zijn 1. de vulkaan onder yellow park barst uit waardoor we nieuwe ijstijd krijgen en allemaal dood zullen gaan en natuurlijk de mensen in de buurt van yellow park zullen sterven door de vulkaan 2. een meteoriet zal op de aarde inslaan en gaan we allemaal ook dood slechts dingen die ik gelezen en gehoord heb ik geloof er zelf natuurlijk niks van

Grofweg nog zo'n vijf miljard jaar. Dan zal ons lieve moedertje aarde definitief hulpeloos ten prooi vallen aan de uitdijende zon.

Waarschijnlijk nog miljarden jaren maarrr: Als de zon uitgebrand is verdwijnen we in het daardoor onstane zwarte gat. De zon implodeerd. Gelukkig merken we er niks van omdat de tijd voor ons stil staat tijdens dit proces ;)

Voorlopig nog niet, maar in het linkje wat meer informatie.

nog zo'n 7.6 miljard jaar. Dan zal de zon groter worden (z'n laatste waterstof wordt omgezet in helium) en een enorme zwaartekracht uitoefenen op de omringende planeten. De aarde zal dus "opgeslokt" worden door de zon. (En uiteindelijk zal de zon dan weer exploderen)

Bronnen:
http://www.thaindian.com/newsportal/health...

Totdat Christus wederkomt !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100