waarom heeft een sneeuwpop altijd een bezem??

Ik zag net sneeuwpoppen staan met allemaal een bezem. Waarom eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te zorgen dat de pop het niet koud krijgt, wordt hij voorzien van een sjaal om zijn nek. Vaak offert de maker zijn exemplaar hiervoor op. En ten slotte, om hem wat te doen te geven, krijgt hij een bezem, die in zijn zijkant wordt gestoken. Dus dan heeft die wat te doen als die zich verveelt :)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sneeuwpop

Mijn sneeuwpop (2,5 meter, gemaakt met een ladder erbij) had geen bezem. Waarschijnlijk omdat de sneeuwpoppen werden gemaakt door mensen die de straat schoon aan het bezemen waren en dus vast die bezem in de handen hadden. Daarnaast maak je met een accessoire veel duidelijker dat het een mens vorm is, ogen tekenen in sneeuw is lastiger dan het lijkt.

Misschien hopen de mensenkinderen die een sneeuwpop maken dat ie 's nachts tot leven komt en de sneeuw op de stoep wegveegt ... dan is het handig als ie een bezem bij de hand heeft.

De antwoorden hierboven zullen allemaal kloppen, maar er zijn mensen die daar nog een veel diepere betekenis aan hechten: "De bezem, gemaakt van hout en stro betekent dat Jezus geboren is en is gestorven om ons van onze zonden te bevrijden". Moet kunnen...

Bronnen:
http://209.85.229.132/search?q=cache:jtvKx...

Hij heeft net al die sneeuw rondom zich opgeveegd... is het je niet opgevallen dat het rond elke sneeuwpop met bezem netjes aangeveegd en van sneeuw ontdaan is? :-))

Een sneeuwpop is familie van de heksen... Vandaar... Wat is een heks zonder bezem...

Waarom een sneeuwpop altijd een bezem heeft, is om het plaatje helemaal compleet te maken. Het oogt gewoon beter.

Ik denk door de invloed van de Donald Duck. Kwik Kwek en Kwak maken ze al jaren zo. Met een bezem erbij lijkt het ook meer alsof ie armen heeft.

omdat het nu eenmaal bij een sneeuwpop hoort,net zo als kooltjes als ogen en een wortel als neus en mond

Omdat die dan in de buurt was (om de stoep te vegen), qua formaat goed bij een sneeuwpop past, en 't de pop 'menselijker' maakt, en 't direct een ramp is als ie gejat wordt... Op een 2e-hands markt krijg je ze voor een prikkie.

Bij sneeuw hoort een bezem om je straatje te vegen ,en de sneeuwpop heeft de bezem" binnen handbereik"..als je de bezem weer nodig hebt.

om de straat sneeuwvrij te maken natuurlijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100