Waar haal ik een verklaring van goed gedrag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat vraag je aan bij de gemeente... Die sturen dat door naar de juiste instantie, dat is Justitie... Je kunt dat zelf niet aanvragen, dat moet door een andere instantie worden gedaan, met daarbij een aantekening WAARVOOR dat het vereist is... Een politie-agent krijgt een andere screening dan een minister president... Leraren moeten er ook een kunnen overleggen... Het aanvragen kost je meer dan 30 euro... En na 2 of 6 weken krijg je een schrijven terug, ja of nee, staat er dan op voor de onderzochte functie... Meer niet... Ik heb hier nog een exemplaar liggen voor je als je dat wil, een aanvraagformulier... Toegevoegd na 1 uur: en hier vind je alle relevante info... http://www.justitie.nl/onderwerpen/opsporing_en_handhaving/verklaring_omtrent_het_gedrag/

Bij het gemeentehuis.

Bij de burgerlijke stand van de gemeente waar je staat ingeschreven.

Bij de gemeente, als het goed is heb je een formulier van je toekomstige werkgever gekregen, die neem je mee en dan krijg je je VOG vaak binnen 2 tot 5 weken thuisgestuurd.

Hier op GV in ieder geval niet ben ik bang! Maar ik denk dat je daarvoor bij justitie of gemeente moet zijn.

Bij de gemeente.

Even een klein stukje letterlijk van onderstaande link: U ontvangt het aanvraagformulier van degene die u om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verzoekt, vaak is dat uw werkgever. Uw werkgever moet op het formulier aangeven wat het doel van de aanvraag is, en de aanvraag ondertekenen. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden van deze website of opvragen bij het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag (COVOG). Op de in de eerste link genoemde website staan ook nog andere vragen en antwoorden over de Verklaring Omtrent Gedrag. Nog een stukje informatie en een downloadbaar PDF aanvraagformulier (dat je dus als het goed is niet nodig hebt omdat je werkgever het formulier dient te leveren en deels in te vullen) is te vinden via de tweede link.

Bronnen:
http://www.justitie.nl/onderwerpen/opspori...
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/wer...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100