Ik snoep niet veel. Maar soms zou ik een moord kunnen plegen voor een stuk chocolade..Hoe komt dat?

Ineens krijg je dus trek in iets waar je anders niet koud of warm van word..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Chocolade bevat pepmiddelen die stofjes in de hersenen aanwakkeren. Stofjes voor genotsbeleving. Ik heb hier een stukje met veel moeilijke woorden maar waarin staat wat er precies inzit: Chocola bevat kleine hoeveelheden anandamide, een cannabinoide dat in de hersenen gevonden wordt. Sceptici beweren dat je kilo's chocola moet eten om het effect te merken en nog veel meer om er stoned van te worden. Toch moet opgemerkt worden dat N-oleolethanolamine en N-linoleoylethanolamine, twee 'neefjes' van anandamide in chocola beide de afbraak van anandamide verhinderen. Er wordt gespeculeerd dat zij het gevoel van welbevinden door anandamide kunnen aanzwengelen, bevorderen en verlengen. Verder bevat chocola caffeine, zij het in bescheiden hoeveelheden. Net als andere smakelijke zoetwaren, zorgt het eten van chocolade voor de aanmaak van endorfinen, de lichaams eigen opiaten. Een verhoogde endorfine spiegel verlaagd de pijngevoeligheid van chocola. Endorfinen dragen waarschijnlijk bij aan de warme innerlijke gloed in gevoelige chocoholics. Misschien is het belangrijkste geheime ingredient van chocola wel de fenylethylamine, het liefdesstofje.

Bronnen:
http://www.r-en-d.demon.nl/kees/chocola.htm

Verslaving... Chocolade is een van de meest en snelst verslavende stoffen die er zijn... EENMAAL gebruiken en wekenlang krijg je verslavings- en ontwenningsverschijnselen... Hoe dat komt, doordat de stof ZO LEKKER is in chocolade en die is hiervoor ook verantwoordelijk...

Dan heb je behoefte aan een van de stoffen die erin zit. Zou je iets anders eten met dat stofje dan zou je behoefte verdwijnen.

Dat is herkenbaar hiihiii er zitten stofjes in chocolade ook wel vrouwentroost genoemd die vrouwen weer wat een aangenamer gevoel geven .Vandaar die moordneigingen hahah ik rij wel eens naar de benzinepomp in de avond om even wat choco te scoren .En vraag ik me nu ineens af of het ook zou kunnnen zijn dat je bloedsuiker wat aan de lage kant is??Dan denk je ineens aan chocolade mmmmm vooral met hazelnoten.Slik krijg meteen trek haha

omdat je een vrouw bent.

Ben je misschien zwanger of is jouw bloedsuikerspiegel te laag? Eet volgende keer een boterham met pimdakaas en suiker( of zoetstof). en kijk of dat je bevredigd.

Omdat chocolade gewoon gruwelijk lekker is! Vooral Milka Amavel praliné...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100