Waarom hebben woorden twee betekenissen?

Dit leid alleen tot verwarring lijkt mij, kan dit niet worden afgeschaft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan zou je de hele taal om moeten gooien en nieuwe woorden moeten creëren. Ook moeten de nieuwe woorden door de bevolking worden geleerd, dit is ook niet haalbaar. Grootste nadeel zou zijn dat woordgrapjes niet meer kunnen :-)

Het is gebrek aan creativiteit volgens mij, woorden als bank, pad, veer, week, meer, laag, pand hebben allemaal een dubbele betekenis, afhankelijk in de context van een zin moet je er zelf uit zien te komen welke betekenis het is bv, ik zat op de bank in de bank nadat ik een pad van het pad hebt verwijderd, hij was al een week lang week... Wat ik zelf heel verwarrend vind is dat sommige namen voor zowel mannen als vrouwen gebruikt worden zoals Henny, Wil, Andrea(italiaans), Kim, Bo etc. zeker als die mannen een hoge stem hebben en lang haar..maar over die blind date ga ik het hier niet hebben..ahumm

Het leid eigenlijk nooit echt tot problemen 'n woord met dubbele betekenis. Men is het ook zo gewent. Waarschijnlijk geeft het meer problemen als je 'n woord afschaft en er 'n nieuw woord voor verzint.

Woorden hebben geen betekenis, de betekenis die er is die is de individueel aan gehecht... Maar woorden hebben sec totaal geen betekenis... Het is aangeleerd allemaal, alles wat woorden en taal betreft... "Talud" is iets en "t´as lu" ook... klinkt precies hetzelfde, maar heeft totaal andere betekenis... Afschaffen kan niet... Toegevoegd na 1 uur: als we schrijffouten eerst eens afschaffen dan wordt het meteen al een stuk duidelijker...

Het lijkt mij voor sommige mensen inderdaad moeilijk te begrijpen, dat ‘de bank is beroofd’, dat daar niet meer wordt bedoelt dat de bank in het park is beroofd. Jan fietste op een pad. Lijkt mij ook moeilijk, althans fietsen op een pad is geen eenvoudig zaak. Gelukdig zal een pad onder een fiets niet meer lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100