Ik heb een mooie foto alleen de achtergrond niet. Nu wil ik die op canvas afdrukken maar de achtergrond wit hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je photoshop hebt kan je eens kijken naar bijgaande tutorials. Ook met andere fotobewerkingprogramma's moet dit kunnen. Voor het gratis Gimp kan je kijken op: http://www.gimpusers.com/tutorials.php

Bronnen:
http://tcen.awardspace.com/photoshop_tutor...
http://www.basiscursus.net/show/62/72/Acht...
http://www.miriamsteger.nl/blog/tutorials/...

Dan zou je met een fotobewerkingsprogramma de foto moeten bewerken.

Beter antwoord had ik net kunnen geven. Download een programma waarmee je foto's kunt bewerken (mits je al niet zo'n programma hebt) en "knip" de foto uit en plak deze op een witte achtergrond. Vervaag de randen ( anders zijn ze te scherp) en klaar is je beeld. Let wel: Het klinkt eenvoudiger dan het is. Maar ja, oefening baart kunst. Een gratis programma hiervoor zou Gimp kunnen zijn. Zie Bron:

Bronnen:
http://www.gratissoftwaresite.nl/nieuws/Gr...

Ik vind van die computerprogramma's meestal een ramp. Dan zit je al die tijd te gummen of je probeert het pixel voor pixel te veranderen.... Aargh... Je kunt je foto natuurlijk ook gewoon een keer afdrukken en dan zelf de schaar pakken en de contouren volgen. (Dat zou mij in ieder geval sneller en makkelijker af gaan.) Daarna scan je de foto gewoon weer in. www.herinneringenoplinnen.nl kun je ook een envelopje sturen met je foto in plaats van het digitale bestand. Misschien nemen zij (tegen betaling) zelfs de moeite om de achtergrond wit te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100