Wat is de hoofdstad van de wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Constantinopolis Toegevoegd na 10 minuten: link http://nl.wikipedia.org/wiki/Istanboel Toegevoegd na 21 minuten: http://www.rkkerk.nl/abc/detail_objectID585159.html

De stad waar alle wegen naartoe leiden natuurlijk -- Rome!

Die is er niet. Wel zou je Jeruzalem kunnen bestempelen als de geloof-hoofdstad van de wereld.

Het plaatsje : Nummer één En ja dat bestaat echt ligt naast Breskens

De wereld is geen land, staat of provincie dus het heeft geen hoofdstad.

Altijd gedacht dat het lutjebroek was, dus misschien klopt het!

Dat is wisselend, waar de camera's op gericht zijn!

Groningen natuurlijk want uh "Er gaat niet boven Groningen"!! :D:D :-p

Bronnen:
www.groningen.nl

In mijn optiek: New York en iedereen die er eens gewoont heeft zal dat met mij eens zijn

je hoort vaak New York op tv enzo

Alleen een land (of een deel daarvan, bijvoorbeeld de staten in Amerika of de provincies hier in Nederland) kan een hoofdstad hebben.Hieruit volgt dat de wereld geen hoofdstad heeft. Er zijn natuurlijk wel steden van wereldbelang; Den Haag, met het internatinaal gerechtshof Brussel, hoofdkwartier van de NAVO New York, bestuurscentrum van de VN (om maar iets te noemen) en ga zo maar door; maar een wereldhoofdstad is er niet. Op zich wel interessante vraag.

In het land belgie, stad new york, met de toren van pizza:p

Sinds ongeveer 18 dagen is dat Wognum.

rotterdam havenstad!

Amsterdam is Gay capital of the world, telt dat ook?

Zoals Zuid-Afrika bestuurlijke, wetgevende en rechterlijke hoofdsteden (Pretoria, Kaapstad, Bloemfontein) en dus niet één ‘hoofdstad’ heeft, zo is er op wereldniveau ook niet één hoofdstad aan te wijzen. Hooguit een stad die onder andere de drie bovengenoemde machten in zich heeft en daarnaast ook qua cultuur, religie, politiek en economie een zeer belangrijke rol op het wereldtoneel vervult. En mijns inziens is New York, dat vaak wordt genoemd als zodanig, inderdaad de beste kandidaat om ‘hoofdstad van de wereld’ genoemd te worden.

Obama-city Toegevoegd na 1 uur: + Washington

Als de wereld een hoofdstad zou moeten hebben, dan heeft de wereld ook buur'landen'/ werelden nodig! Anders is de functie van hoofdstad een beetje nutteloos. - Een hoofdstad representeert de wereld ook naar buiten af toe. Ik heb nog geen alienbeschavingen gezien. - Behalve het regelen van centrale kwesties. Aaangezien in heel de wereld NIETS centraal geregeld is- er zijn wel centrale afspraken tussen landen, werelddelen etc. maar nog niet voor de HELE wereld-tussen ALLE landen. denk ik.

ze zeggen new york, maarja amerika is altijd al het beste, grootste enzo, dus ik zeg Sexbierum..

Cairo, de piramiden bewijzen dat zij iets wisten wat nergens anders te wereld wordt begrepen. Een tijdloos en onverwoestbaar beeld te creëren. Daar kan Constantinople, Rome of Jeruzalem niet tegen op! Toegevoegd na 21 uur: Cairo was anders (oké toendertijd Giza) wel de eerste stad die voorzieningen moest treffen voor tienduizenden bouwers en slaven. Dus logistiek en stedelijke inrichting zijn hier uitgevonden. Het is nou eenmaal zo, en daarom vindt ik dat Cairo met de eer mag strijken hoofdstad van de wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100