Wat is de naam van die plankjes waarmee je boodschappen op de kassaband kan scheiden?

Je kent ze wel, die driehoekige plankjes die je na je boodschappen op de band neerlegt. De kassajuf van AH had ook geen idee hoe die dingen eigenlijk heten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beurtbalkje

Bronnen:
http://www.beurtbalkje.nl/

Ze zijn officieel tot beurtbalkje benoemd.

het "tot hier en niet verder"-balkje het "meer-betaal-ik-niet"-balkje of de offciele benaming zoals hierboven al genoemd.

Het nietbalkenendebalkje!

Maak het niet te ingewikkeld; Gewoon scheidingsbalk

Een beurtbalkje is een staafje voor het scheiden van koopartikelen op een kassaband in bijvoorbeeld een supermarkt. Het woord is bedacht in 1996, maar pas echt bekend geraakt in 2003. In september 1996 kwam in het maandblad Onze Taal de volgende vraag aan de orde: "Hoe noem je het balkje dat je bij de kassa van de supermarkt tussen je eigen boodschappen en die van de volgende klant legt?" Daar bleek nog geen gangbare term voor te bestaan; de lezers werden opgeroepen suggesties in te sturen. In januari 1997 werden de inzendingen behandeld. Meer dan eens werden de termen beurtbalkje, divider, kassabalkje, klantenbalkje, klantenwig en stopper genoemd; de Taaladviesdienst verkoos het allitererende woord beurtbalkje, dat was ingezonden door vier mensen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Beurtbalkje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100