Wat zijn goede karaktereigenschappen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- respect hebben voor je medemens - betrouwbaar zijn - eerlijkheid - kunnen luisteren - je kunnen opvrolijken - je kunnen troosten in moeilijkere tijden - er voor anderen zijn - humor hebben - jezelf kunnen zijn

respect hebben voor je mede mens,en vertrouwen geven dat iemand zich veilig voelt bij jou.Andere mensen willen helpen ,maar ook je grenzen aan kunnen geven op een vriendelijke manier.Dat zijn in mijn ogen goede karakter eigenschappen.

Iedere karaktereigenschap kan in een bepaalde mate en in een bepaalde situatie goed zijn. Ik ben bv perfectionistisch. In mindere mate is dat een goeie eigenschap als ik een precieze job moet doen. In grote mate bij een haast klus is het een heel slechte eigenschap. Toegevoegd na 48 seconden: Koelbloedig zijn kan in bepaalde situaties heel erg goed van pas komen. Soms zou ik willen dat ik die eigenschap meer had.

Vrede met jezelf en je omgeving; dan komt de rest vanzelf. Dus bescheidenheid staat hoog aan de top......

- Kunnen luisteren naar anderen - Behulpzaam zijn - Belangstellend zijn - Je zelf durven zijn - Vriendelijk zijn

Karaktertrekken komen in alle soorten, maken en smaken. Of ene bepaalde eigenschap goed of slecht is, hangt voor een heel groot deel van de sociale en maatschappelijke context af. Er zijn wel wat karaktertrekken die wanneer ze teveel de boventoon voeren universeel als negatief geclassificeerd worden (denk aan agressie, maar ook extreme verlegenheid) of universeel positief ( behulpzaam, meelevend - wat overigens in bepaalde gevallen weer buitengewoon irritant kan zijn) maar het zijn vooral echt extreme uitersten die als ongewenst beschouwd worden. Een klein beetje agressie of prestatiedrang heb je bijvoorbeeld in veel beroepen wel nodig. En terughoudendheid of bescheidenheid siert niet elke mens in elke situatie. Daarmee zijn eigenlijk alle karaktereigenschappen in de grond goed,mits in de juiste context en goed gedoseerd. Of eigenlijk :door een bepaalde mate van beschaving in goede banen geleid en in passend verband ontwikkeld.

ik vind eerlijk naar jezelf en eerlijk naar anderen een hele mooie

Bescheidenheid,liefde en respect voor elkaar,daar kom je een heel eind mee en o ja verdraagzaamheid.

Ieder mens in zijn eigen waarde laten.

Geld en macht

integer, flexibel, vredelievend, behulpzaam, sociaal, communicatief, eerlijk, doortastend,

relativerings vermogen empathisch vermogen en nog een paar, maar die zijn al genoemd door andere antwoorders

Evenwichtig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100