Ik ga nooit naar het buitenland,daarom is een identitijd kaart weggegooid geld. Is er nog een andere mogelijkheidben 69 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

er zijn gegenoeg andere gelegenheden dan een trip naarbhet buitenland waarbij eeen ID-kaart handig is, dus mijn inziens geen weggegooid geld. maar goed misschien dat u met een rijbewijs ook een eind komt qua legitimeren.

Hallo Burdy, legitimatie is in Nederland verplicht. Alleen kun je kiezen tussen een identiteitskaart of een paspoort. Met een paspoort kun je reizen over de hele wereld, met een identiteitskaart alleen in een beperkt aantal landen. Dus ik zou voor het laatste gaan, die is ook goedkoper.

De identiteitskaart is geen weggegooid geld, aangezien je wettelijk verplicht bent dit te kunnen tonen in bepaalde gevallen (o.a. in het OV, of als je aangehouden wordt). Aangezien niet valt te voorspellen of de identificatieplichtige situaties zich voordoen, ben je de facto verplicht om altijd een ID bij je te hebben. Leeftijd is irrelevant mbt identificatieplicht.

Als je nooit naar het buitenland gaat, kan je ook toe met een rijbewijs. Moet je dat natuurlijk wel hebben.

Als je al een rijbewijs of paspoort hebt,is een identiteitsbewijs niet nodig! Heb je die niet,dan is het zelfs verplicht er 1 te hebben. Als je door de politie om een of andere reden word staande gehouden,moet je je kunnen identificeren!

Het is weliswaar niet verplicht om een Nederlandse identiteitskaart (ID) of paspoort (PP) te hebben, maar voor bepaalde zaken in Nederland is een Rijbewijs niet voldoende. Voor het werk is het verplicht om op z'n minst een ID te hebben, een rijbewijs is hierbij niet meer voldoende voor de werkgever om in het dossier te hebben. Aangezien we nog in 2009 zitten en niet in 2059 zal u met de leeftijd van 69 jaar niet meer aan het werk zijn, althans niet in loondienst. Voor de onderstaande zaken is het verplicht om een ID kaart te hebben en zijn overige identiteitskaarten zoals een rijbewijs, OV-kaart of Miltaire Smartcard (Mipapo) niet voldoende: Legitimatie bij banken Zaken bij de belastingdienst Notaris (koop van een woning bijv.) Een ID is dus niet alleen maar om in een aantal Europese landen te reizen, maar zelfs minimaal verplicht bij diverse instanties.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Identificatie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100