Mag je op je verjaardag ook vuurwerk afsteken voor mij begind er ook een nieuwjaar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er begint een nieuw levensjaar voor je, maar geen nieuw jaar op de jaarkalender, dus helaas; je zult het zonder vuurwerk moeten vieren... al zijn er hele leuke andere dingen om het mee te vieren, zoals bijvoorbeeld sterretjes :-)

Alleen als je geboren ben op 31 dec. of 1 jan. Dan mag je ;) Toegevoegd na 1 minuut: .. en dan tijdens de bekende uren.

Ja dat mag mits je een vergunnining krijgt.

In beginsel niet, maar je kunt natuurlijk inderdaad een vergunning aanvragen (die dan zal worden afgewezen, omdat er anders elke dag wel iemand vuurwerk wil gaan afsteken).

Als iedereen op zijn verjaardag vuurwerk af zou mogen steken, zou er dus elke dag vuurwerk afgestoken mogen worden. In Nederland is dat niet zo. In het Vuurwerkbesluit is vastgelegd dat men vuurwerk mag afsteken op 31 december van 10 uur 's ochtends tot 2 uur 's nachts. Voor vuurwerk op evenementen kan een ontbrandingsvergunning worden aangevraagd. Deze wordt door de provincie afgegeven. Maar of ze deze afgeven voor jouw verjaardag durf ik te betwijfelen.

Bronnen:
http://www.nbdc.nl/cms/show/id=459967/cont...
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=8344

Onze gemeente laat elk jaar met de kermis vuurwerk afsteken, daar heeft ze een vergunning voor. Het zal echt niet toegestaan worden voor dergelike kleine particuliere festiviteiten!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100