Ik heb vandaag mijn boekenpakket binnen gekregen voor het 1ste jaar. Moet je àlle boeken kaften? En wat moet je op de etiketten schrijven? Bedankt!

Met de etiketten bedoel ik de plakkertjes die je op je gekafte boek plakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is wel verstandig om dit te doen. Anders raken je boeken misschien beschadigd. Mocht je dit te veel werk vinden, dan kan je rekbare kaften kopen. Deze passen om elk boek en kunnen volgend jaar weer gebruikt worden. En het mooie is dat het kaften 10 keer sneller klaar is. Bij de link kan je ze bestellen.

Ik kaftte altijd al mijn boeken en schreef altijd mijn naam en dan het vak en wanneer ik het vak had en tekstboek of wekboek erop. Maar het is voor mij wel 28 jaar geleden dat ik een brugpieper was ;-)

Alle boeken kaften behalve je werkboeken dus waar je in ga werken en schrijven . Op de etiketten schrijf je : je naam , je klas , welk vak en als je meerdere boeken heb voor het zelfde vak heb welk deel

Het is verstandig alle boeken te kaften, maar het hoeft niet perse. Ik kaftte altijd de hardcover boeken, omdat die vaak het snelst lelijk worden op de hoekjes. Over het kaftpapier deed ik in de hoekjes extra tape zodat het minder snel kon beschadigen. Op de etiketten schreef ik het vak waar het boek bij hoorde en of het een werk- of leerboek was. Veel plezier!!

Ik zal alle boeken kaften en probeer niet de plakband aan de binnekant op het boek plakken want als je die er later af haalt beschadig je het boek. Op de etiketten vermeld ik altijd me naam (voor en achternaam) klas vak en of het een werk/leesboek is.

Het is niet verplicht om je boeken te kaften alleen heb je als je het niet doet kans op beschadigingen. Meestal moet je aan het einde van het jaar de schade aan de boeken zelf betalen. Als ik jou was zou ik dus wel gaan kaften. Dit kan trouwens ook heel gezellig zijn met een paar vrienden! Op de etiketten zet je de naam van het vak, bij de werkboeken zet je er 'werkboek' bij en natuurlijk je naam niet vergeten, mocht je hem verliezen!

Alle boeken die je in moet leveren moet je kaften, werkboeken en schriften dus niet. Op de etiketten schrijf je je naam, klas en vak waar het boek voor is, en eventueel nog welk boek het is. Het is wel handig om boeken goed te kaften zodat je aan het eind van het jaar geen boetes hoeft te betalen.

alle geleende boeken moet je kaften ook is het handig als je weet welk boek het is zonder hem open te moeten slaan. Het is handig als je, je naam erop zet er kan altijd iemand zijn met hetzelfde kaftpapier. Maar doe het niet al te perfect want na een tijdje zullen al je vriendinnen erop staan.

Als ik jou was zou ik rekbare kaften, die zijn gemakkelijk om je boek heen te doen en herbruikbaar, dus geen papieren maar elastische. En alleen de boeken die je terug inlevert kaft je. Het is overigens niet verplicht maar wel aan te raden. Etiketten zijn niet nodig, na 2 weken herken je de boeken aan de kleur van de kaft en grootte.

Ik kaft altijd mn boeken, en op die etiketten zette ik alleen het vak Bijv.. Wiskunde deel 1 (wij hebben 2 delen) en Frans :( en dat soort dingen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100