in mijn houten vloer heb ik een plek waar " het weer" in zit. Hoe los ik dat op?

er heeft een aantal jaren een kast op de vloer gestaan. daaronder blijkt het vochtig te zijn geweest. Nu is daar een zeer donkere vlek ontstaan hoe krijg ik die weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi, Er is 'ontweringswater' te koop voor mij als schilder vaak gebruikt om dit soort vlekken 'te weren' ..!! Het is wel zaak alle vernis /lak lagen eraf te halen ! Vaak zeker op de plek zelf helpt verfafbijt , beter is vaak de hele vloer de lak eraf tenzij je zeker weet dat er geen kleurverschil optreed of je dat niet bezwaarlijk vind , dan wel alles openschuren (oude lagen) (open is niet hetzelfde als volledigwegschuren dan afbijt gebruiken !) Ontweringswater op de plek aanbrengen met spons en dit herhalen tot de plek niet meer zichtbaar (weggebruist) is ! wegschuren is niet mogelijk daar het te diep zit en je geen vloer overhoud tegen de tijd dat de vlek weg is ! Kijk goed op de gebruiksaanwijzing volgens mij kan je om de werking te bevorderen het water ook nog wat opwarmen maar zeker weet ik dat niet , ligt ook aan het merk ! Daarna kan je het hout opnieuw beitsen (kleuren indien gewenst) en lakken. Tegenwoordig zijn er watergedragen vloerlakken voor binnen van trae-lux en die zijn erg goed en duurzaam,zo droog en je steekt de moord niet tijdens aanbrengen,bovendien niet brandbaar ! Dat is wel'ns anders geweest ! Succes ! groet Simon

Als het houten planken zijn kan je het opschuren en dan met een nieuwe lak laag overheen gaan (zorg er wel voor dat er geen vocht in blijft zitten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100