Hoe heet is het in de "oven" waarin overledenen gecremeerd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

de oven. er word niet gesproken over een andere benaming dan oven. ook niet op officieele websites. Toegevoegd na 6 minuten: 400 tot 1100 graden Toegevoegd na 6 minuten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Crematorium

Bronnen:
http://www.uitvaartinfotheek.nl/uitvaart/c...

Goed warm ! Zo'n 1000 graden celsius. Lichamen bereiken niet uit zichzelf die temperatuur bij het verbranden, dus er moet een hele boel brandstof bij om een lichaam te cremeren. Toegevoegd na 2 minuten: Bij een zogenaamde 'hete start-oven' is de temperatuur overigens iets lager ; 700 a 800 graden. Net bijgeleerd uit de door mezelf aangehaalde bron. Die 1000 wist ik nog uit mijn hoofd.

Bronnen:
http://www.peuteren.nl/afscheid/hoe_gaat_c...

http://www.rouw.nl/crematorium/inleiding/ovenruimte_crematorium.htm

Ik heb in de jaren 80 in het crematorium van Driehuis Westerveld gewerkt. Technisch zal er wel wat verbeterd zijn maar de procedure was alsvolgt. De oven werd met gas heet gestookt. Als hij dan rond de 600 800 graden was werd de kist erin geschoven. Deze vliegt dan al in brand. Dan blijft de gas eropstaan totdat de kist "door" is. Dat wil zeggen dat het vuur door de platen heen is. Het klinkt luguber maar dat doe je door via een kijkglas te bekijken. Op dat moment gaat het gas eraf en verbrand het verder zichzelf. De temperatuur zal dan dus inmiddels wel wat oplopen tot circa 1000 graden. Het branden duurt dan een tijd. niet omdat de menselijke resten weg moeten branden, maar juist omdat alles behalve menselijek resten wegmoeten branden. (Lees al het hout) Enkel dan houdt je mooi witgrijze as over.

In een crematieoven is ruimte voor één kist. Het is wettelijk verboden in één oven tegelijkertijd méér crematies te laten plaatsvinden. De oven wordt door middel van gasverwarming verwarmd tot 750 graden Celsius. Daarna gaat de gasverwarming uit. Door de hoge temperatuur die er dan in de oven is ontbrandt de kist vanzelf. Door dit zelfontbrandingproces zal de temperatuur vervolgens nog verder oplopen. Na circa vijf kwartier is het crematieproces voltooid. Cremeren is een zuiver proces.

Bronnen:
crematorium

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100