Hoe heet is het in de "oven" waarin overledenen gecremeerd worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

de oven. er word niet gesproken over een andere benaming dan oven. ook niet op officieele websites. Toegevoegd na 6 minuten: 400 tot 1100 graden Toegevoegd na 6 minuten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Crematorium

Bronnen:
http://www.uitvaartinfotheek.nl/uitvaart/c...

Goed warm ! Zo'n 1000 graden celsius. Lichamen bereiken niet uit zichzelf die temperatuur bij het verbranden, dus er moet een hele boel brandstof bij om een lichaam te cremeren. Toegevoegd na 2 minuten: Bij een zogenaamde 'hete start-oven' is de temperatuur overigens iets lager ; 700 a 800 graden. Net bijgeleerd uit de door mezelf aangehaalde bron. Die 1000 wist ik nog uit mijn hoofd.

Bronnen:
http://www.peuteren.nl/afscheid/hoe_gaat_c...

http://www.rouw.nl/crematorium/inleiding/ovenruimte_crematorium.htm

In een crematieoven is ruimte voor één kist. Het is wettelijk verboden in één oven tegelijkertijd méér crematies te laten plaatsvinden. De oven wordt door middel van gasverwarming verwarmd tot 750 graden Celsius. Daarna gaat de gasverwarming uit. Door de hoge temperatuur die er dan in de oven is ontbrandt de kist vanzelf. Door dit zelfontbrandingproces zal de temperatuur vervolgens nog verder oplopen. Na circa vijf kwartier is het crematieproces voltooid. Cremeren is een zuiver proces.

Bronnen:
crematorium

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100