Wat moet je doen als je een haai tegenkomt?

Als je in de zee zwemt, en een haai tegenkomt?
Graag een paar tips!
Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

wegzwemmen (nog al logisch), & niet in paniek raken!

Rustig blijven! Vooral niet heel hard wegzwemmen, hoewel dit erg tegen je instinct ingaat. Als je gaat zwemmen, spetter je, en dat valt op, en dan komt de haai misschien jou kant op. Als je je heel stil blijft drijven, heel rustig watertrappelen, heb je grote kans dat ie voorbijgaat. Overigens zijn er in de noordzee geen mens-etende haaien, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

Niet wegzwemmen, juist zo min mogelijk bewegen anders denkt ie dat je een lekker zeehondje bent! Probeer stil te blijven liggen, wanneer hij werkelijk dichtbij komt en wil aanvallen druk je je duim in zijn oogkas, oké hij is dan al wel héél dichtbij...maar wanneer het je lukt bij zijn ogen te komen zal hij afhaken! Beter is natuurlijk de haai uit de weg te gaan door niet in een gebied te zwemmen waar ze leven..

Proberen op z'n neus te slaan of te schoppen. Dit is een gevoelige plek voor een haai. Het is voorgekomen dat haaien waren weg gezwommen toen ze op hun neus zijn geraakt. Maar je kan er beter voor zorgen dat je ze nooit tegenkomt!

rustig blijven,niet gaan spartelen,en zorgen dat je uit het water komt.dan zeg je pas,haai.

Keihard gillen, hopelijk hoort iemand je dan!

Rustig blijven,en rustig verder zwemmen,en kijk dan heel goed als je een boot of iemand toevallig ziet,

Op tv programma's (mythbusters) is dat een keer geweest. Toen zeiden ze in oog prikken of op neus slaan, maar niet hard wegzwemmen of snel bewegen, dan kan hij denken dat je een zeehond of schildpad of een andere prooi bent, dan valt ie aan.

naar de lucht kijken bidden heel hard schreeuwen haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai en zo veel spetteren en je lot te gemoed gaan of rustig niet spetteren kijk of je niet bloed rustig watertrappelen en op het land haai schreeuwen

Ik zag laatst op Animal Planet dat Haaien geen mensen eten maar dat door het gespartel wat wij doen in het water dat ze ons verwarren met een anders soort dier. Ik zou sowieso niet gaan zwemmen op een plek waar haaien zijn, mocht je ze toch tegen komen dan zal ik adviseren om zo stil mogelijk te blijven drijven en met je handen seinen naar iemand die met een boot ofzo kan komen.

Probeer zijn staart te pakken. Kan hij je onmogelijk bijten. Heb dit meerdere malen op National Geographic Channel gezien.

Ik zou never nooit gaan zwemmen in een gebied waar ook mensenetende haaien voorkomen... Gelukkig zijn veel haaiensoorten ongevaarlijk voor mensen. In de bovenstaande antwoorden zijn goede tips gegeven: Houd je stil en probeer in desnoods de neus of ogen te raken... Ik denk persoonlijk dat je weinig begint tegen een haai met honger... In zo'n geval...think of a happy place....en maar hopen dat het snel 'afgelopen' is.

Dan zeg je: Hááááái haai!.

mooie opnames maken ervan natuurlijk!!!!! het allergrootste deel van de haaiensoorten eet geen mensen. van de 400 soorten zijn er maar een paar die zo 'kippig' zijn dat ze een mens vergelijken met een heerlijk hapje. (ze zien natuurlijk uitstekend, maar het model van de mens komt voor de haai overeen met een lekker hapje) een haai is zo snel dat je hem meestal niet ziet aankomen als ie je echt zo aan wil vallen als ie met een prooi doet. deze kans is maar heel erg klein overigens. de kans dat een haai je zo verwonden zal dat je de beet niet overleeft id NOG veel kleiner. je hebt dus meer kans om een winnend staatslot te kopen dan te gaan zwemmen en ten prooi vallen aan een haai. mocht een haai je toch zien als een lekker hapje probeer hem dan zo hard mogelijk op zijn neus te raken (hier zitten gevoelige sensoren) of om in zijn ogen te prikken (ondanks het vlies wat ie over zijn oog schuift tijdens een aanval) niet spartelen (probeer dat maar eens in paniek) want deze commotie triggert juist de haai (of andere haaien in de buurt) mocht je zwemmen in een gebeid waar haaien voorkomen die een mogelijk gevaar kunnen zijn voor badgasten staan er altijd mensen op de uitkijk en zijn er bv netten die haaien tegenhouden. (en ik zou wat minder tv kijken als ik jou was. de kans dat je een haai ziet en dat ie je grijpt als jij je normaal gedraagt in het water is echt heel erg inimini pietepeuterig klein) :)) het zwemze!!!!

Proberen om in de ogen of de neus van de haai te prikken. Dit zijn gevoelige plekken en bij een flinke stoot zal de haai waarschijnlijk verzwakt zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100