Heb je een medische verklaring om te duiken in spanje??

We gaan op vakantie naar spanje en we willen daar gaan duiken maar weten niet of we daar een medische verklaring voor nodig hebben miss weten jullie het??

Weet jij het antwoord?

/2500

In de meeste gevallen heb je dat niet nodig als je gebrevetteerd duiker bent. (aantonen dmv. pasje) Als je weet waar of bij welke duikcentrum je gaat/wilt duiken, kun je altijd contact met ze opnemen Als je geen gebrevetteerd duiker bent kun je altijd een intro-duik doen, daar heb je niets voor nodig.... Prettige vakantie Toegevoegd na 3 minuten: En als je het niet zeker weet of twijfelt....altijd medische verklaring meenemen!!

Toen ik de vraag las dacht ik dat het over onderduiken ging :P

Duikkeuring sport Duiken is een enerverende en belastende activiteit, niet geheel van risico’s ontbloot. Tijdens het duiken wordt het lichaam blootgesteld aan hoge drukken. Tevens wordt er lucht of een gasmengsel onder hoge druk ingeademd. Dit kan tijdens het duiken, maar ook erna, medische problemen geven. Iedereen die gaat duiken loopt deze risico"s of hij of zij gezond is of niet. Een periodieke medische keuring, verricht door een arts met specifieke duikgeneeskundige kennis en ervaring, brengt eventuele risico’s op medische problemen als gevolg van sportduiken in kaart. Resultaat van de keuring is een gefundeerd advies of het voor u medisch veilig is de duiksport te beoefenen. Bij geschiktheid wordt een medische verklaring voor het sportduiken afgegeven. De eisen die aan de frequentie van een medische keuring ten behoeve van sportduiken worden gesteld verschillen per duikorganisatie en verschillen tevens per land. De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) vereist van duikers onder de 50 jaar een medische keuring per 3 jaar en indien ouder dan 50 jaar zelfs jaarlijks. PADI (Professional Association of Diving Instructors) vereist van haar cursisten een ingevulde medische vragenlijst en op indicatie een medische keuring. Een jaarlijkse medische keuring voor het sportduiken is verplicht in landen als Egypte, Frankrijk, Spanje. Vaak dient het keuringsbewijs al getoond te worden bij het huren van eventuele apparatuur. http://ncmk.nl/keuring/duikkeuring_sport met google zijn er meerdere sites die allemaal melden dat je wel een keuringspapier nodig hebt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100