Net weer thuis vanuit Frankrijk en weer gebeurde het dat de TOM-TOM ons via een andere route terug liet rijden dan op de heenweg, hoe kan dat?

En dat gebeurt regelmatig..we komen wel altijd netjes thuis maar het verbaast ons wel.. we veranderen immers niets aan de instellingen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het goed is, was de route niet echt veel anders, en ook niet veel langer of korter. Voor ons is de terugweg eigenlijk de heenweg maar van andere richting. De TOMTOM ziet deze twee routes als heel andere routes die eigenlijk niets met elkaar gemeen hebben. Daardoor begint hij braaf een route te berekenen, en dan kan het naderen van een stad of zelf verkeersplein vanuit een andere richting de route doen afwijken. Jij herinnert je de heenweg nog, de TOMTOM wellicht niet. Maar misschien dat dit wel een feature is die ze in de toekomst in gaan bouwen: de terugweg laten afhangen van een onlangs aangeboden heenweg.

tja soms is de heeweg niet zo snel als de terugweg (huh) wegen kunnen anders zijn of splitsingen. wel geen 80 km wegen. soms is het so dat je in de eene richting we 120 mag en de andere maar 100. als het goed is staat tom tom op snelste route. dus zal hij die ook berekenen. wat wij altijd doen in het menu (nadat je de route heb ingetikt) is drukken op ''toon alternatief'' dan word de route soms een paar kilometer korter of langer. ach kan je altijd nog kiezen hoe je thuis komt. succes en welkom thuis

Misschien is je tomtom uitgerust met hd-traffic en stond er een file op de terug weg en heeft je tomtom een snellere route berekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100