Waarom staan hier in Les Landes voor sommige huizen, met witte en rose proppen watten, versierde bomen?

Van die rechte pijboomstammen.. net totempalen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

wellicht gaat het hierom? Het is hier een goed gebruik dat de dorpelingen de nieuwe bestuursleden verrassen met het oprichten van een ‘pin d'honneur' in voortuin of erf. Uit het grootste dennenwoud van Europa wordt een mooi exemplaar gekozen, van bast en takken ontdaan (met uitzondering van de kruin) en traditioneel versierd in Franse kleuren: strikken, wimpels, kransen. en daar stond onderstaande foto bij. Als je het linkje aanklikt kun je de rest lezen. Moet je wel even zoeken naar het betreffende artikel.

Bronnen:
http://acc.vkreizen.nl/correspondent/lehautlandais

Ik heb de afgelopen 15 jaar in Frankrijk gewoond maar heb dit gebruik nog nooit gezien. Normaal moet je ver blijven van proppen of watenbollen in pijnbomen, omdat dat een nest is van franse processierupsen. En duie zie je heel veel, vooral buiten de tuinen. Gevaarlijke beesten. De gegeven verklaringen zijn mogelijk in bepaalde streken van Frankrijk.

Nou het kunnen meerdere dingen te betekenen hebben.. Misschien een waarschuwing van dat daar rupsen nesten zitten of het kan een traditie zijn in die buurten.. en jah het blijft een andere cultuur dus het is waarsch. gewoon voor hun;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100