Wie kan mij vertellen wat een weduwschapsbakje is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een weduwschapsbak is een bal waarin duiven worden gehouden die aan elkaar worden gekoppeld (bijv. jonge met oude). Ze worden steeds gescheiden en bij elkaar gebracht. Weduwschap spelen is in dit verband een term uit de duivensport. Ze worden ook motivatiebakken genoemd en zitten in een kast (weduwschapskast). Toegevoegd na 4 minuten: In de onderste link wordt het door een duivenliefhebber nog eens precies uitgelegd.

Bronnen:
http://b-hermes.de/nl/?Weduwschapsbakken_m...
http://www.asduivenparade.nl/artikelen/mot...
http://www.duivensites.nl/default.asp?Cont...

Het heeft iets te maken met duiven houden, "Een veel toegepaste methode om een zo groot mogelijke prestatie van de duif af te dwingen staat bekend onder de naam weduwschap: de doffer wordt in de week vóór de competitie van de duivin gescheiden; doordat hij uit ervaring weet dat hij bij aankomst de vrouwtjesduif in het nest zal vinden, wordt zijn prestatieniveau verhoogd." Wat dat bakje nou precies doet heb ik nog niet kunnen opmaken uit wat ik vond.. Doe zelf niet aan duiven houden dus heb geen idee wat al het jargon betekent :P

Een weduwschapsbakje is een bakje waarbij je twee duiven bij elkaar kan brengen.. om ze bijvoorbeeld aan elkaar te laten wennen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100