Hoe kan dit?

http://www.nufoto.nl/fotos/108480/hagenaar-28-steekt-htm-beveiliger-neer.html

Hoe kan een (ik neem aan particuliere) beveiliger iemand bekeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar hebben ze in overleg met de gemeente, de poltie en HTM de bevoegheid gekregen om mensen te bekeuren. In de wet staat dat je sommige (groepen) mensen mag aanstellen als buitengewoon opsporings ambtenaar zodat die bekeuringen kan uitdelen.

Middel het Inhuren van een particuliere functionaris voor boa-functies(Buitengewoon opsporingsambtenaar-functies). De gemeente kan een particuliere functionaris als onbezoldigd gemeenteambtenaar aanstellen ten behoeve van de uitoefening van de boa-functies van parkeercontroleur en APV-controleur etc.

Sorry, maar er staat niets over bekeuren. Ze hebben enkel de man aangehouden. Een bekeuring komt van de politie. Een boete kan iedereen heffen, of je hem krijgt is een tweede (meestal afhankelijk van de algemene voorwaarden).

Een buitengewoon opsporingsambtenaar, ( BOA) is in Nederland een functionaris die is bevoegd tot de opsporing van bepaalde, meestal een beperkt aantal of een specifieke groep, strafbare feiten. Bij jou artikel mocht hij zwartrijders dus een boete/ bekeuring geven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100