Als één accu word opgeladen. Komen daar dan vreemde geurtjes vandaan?

Ik heb net een tijdje lopen zoeken naar een irritante geur. Totdat ik op het idee kwam dat de accu die op dit moment word opgeladen wel eens die vreemde irritante geur kan verspreiden. Maar is dit een logische redernatie als een 24 volt accu aan de oplader ligt dat hier dan vreemde geuren vandaan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga nu een heel eng verhaal houden. (als je het tenminste over een lood-accu hebt) "Bij het opladen van accu’s waarin met antimoon verharde loodplaten zitten, kan stibine ontstaan, antimoonwaterstof. Deze stof kan bloedafwijkingen veroorzaken en in hoge concentraties leiden tot shock. De antimoon-halogeenverbindingen (-chloride, -bromide) hebben een bijtende werking op ogen en luchtwegen. De meeste antimoonverbindingen leiden verder bij langdurige blootstelling aan relatief lage hoeveelheden tot hart-, lever- en nierbeschadiging." Natuurlijk weet ik niet of je zo een accu hebt...

Bronnen:
http://www.bedreigdenatuurinvlaanderen.be/...

die is niet goed meer... :)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=jLnaG0xZdO4

Is het een licht prikkelende geur? Dan zou het ozon kunnen zijn. Ozon kan ontstaan als de accu niet helemaal goed contact maakt met de oplader. Dan springen er continu kleine vonkjes over. Die veroorzaken de vorming van ozon. Je kunt horen of dat zo is door je oor dicht in de buurt van de accu te houden. Hoor je een heel zacht geknetter of gesis, dan is het contact niet goed. Oplossing: haal de accu eruit, krab de contactpunten van de accu en van de oplader goed schoon met een scherp voorwerp, en zet de accu er dan opnieuw in.

Is het de accu of de trafo? Een trafo kan ook nog wel eens een beetje warmlopen waarbij het verwarmde plastic een wat zoetige geur af gaat geven. Een accu die gaat geuren lijkt me toch echt oververhit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100