Wat zie je als je jezelf via een spiegel in de spiegel ziet?

Is dat hoe je er echt uitziet, dus hoe een ander je ook ziet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een truc om jezelf niet in spiegelbeeld te zien. Neem twee even grote spiegels en plaats die onderling onder een rechte hoek (90 graden dus) tegen elkaar. Kijk dan de hoek in, die beide spiegels met elkaar hebben. De eerste keer kijk je vast wel vreemd op... /\ / \ / \ / \ x hier sta jij

Dat is zoals je er echt uit ziet. Echter, elk beeld is gefilterd door de hersenen van de persoon die kijkt. Zo ziet iedereen er anders uit. Je kijkt nooit echt objectief. Zo zie je bij de een onmiddelijk dat de haren niet ideaal zitten, kijk je bij iemand anders over de puistjes in het gezicht heen en valt bij een derde persoon onmiddellijk op dat de neus wel heel groot is. Je hersenen interpreteren onbewust het beeld dat je ziet. Dus ziet iedereen er anders uit afhankelijk van wie er kijkt.

Je ziet jezelf in spiegelbeeld. Daarom vinden mensen ook vaak dat ze vreemd op de foto staan, ze zijn er niet aan gewend om zichzelf zo te zien. De verschillen zijn natuurlijk klein, maar een gezicht is niet helemaal symetrisch.

Als je jezelf via een spiegel in de spiegel ziet dan zie je jezelf zoals een ander je ziet. In spiegelbeeld dus...

NOOIT HELEMAAL HETZELFDE SPIEGELS VERTEKENEN IK LIJK ALTIJD DIKKER OUDER GRIJZER

Nee, ik zie onzekerheid..onrust, verdriet, zorg.. een te dik lichaam.. Een ander ziet vaak ook kracht, moed, liefde, gezellig mollig...

Nee, elk gezicht en lichaam is in meer of mindere mate asymmetrisch. En de spiegel keert je linker- en rechterzijde om. Als je jezelf echt wilt zien, zul je dus naar een foto of een video-opname moeten kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100