Waarom zijn de prijzen die te winnen zijn in de loterijen zo idioot hoog?

En dan gaat alles ook nog eens naar 1 persoon.. je zou toch zoveel geld beter verdelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is met een onderzoek aangetoond dat hoe hoger de hoofdprijs is, hoe sneller en meer loten er gekocht worden. Dus de prijzen zijn zo hoog door de hebberigheid van ons mensen zelf. Maar ik ben het wel helemaal met je eens hoor. Ik vind ook dat je beter 23 mensen blij kan maken met 1 miljoen i.p.v. 1 persoon met 23 miljoen.

omdat het vooruitzicht van de hoofdprijs van laten we zeggen 12 miljoen meer loten verkoopt dan 12 prijzen van 1 miljoen. En vermoedelijk is het voor de loterij ook nog eens goedkoper.

Veel idioter vind ik die miljoenen _kleine_ prijzen. Prijzen onder de 1000 euro... Wat schiet je daar nu mee op. I.p.v. al die lage prijzen kunnen ze beter wat extra prijzen van €500.000 geven. Zo'n hele grote prijs waar je 't over hebt, die trekt veel klanten. (Omdat veel mensen ervan dromen om niet meer te hoeven werken of omdat ze dromen van een nieuw leven.) Da's de hoofdreden dat er van die grote prijzen zijn. In Spanje heb je een loterij gehad waar je meer dan 300 miljoen kon winnen. Die loterij was razend populair.

Het geld wás al verdeeld; namelijk onder de mensen die zo gek zijn hun geld uit te geven aan een lot. Zo werken loterijen nou eenmaal: mensen zijn bereid om een bepaald bedrag te betalen, omdat ze een zeer kleine kans hebben er een groter bedrag voor terug te krijgen. Dat grotere bedrag wordt betaald door de mensen die niets winnen, en een nóg groter bedrag gaat überhaupt niet naar de prijswinnaars, maar is winst van de loterij. Net als in het casino geldt immers: het huis wint altijd.

Hebzucht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100