Mijn haar is de laatste tijd vaak statisch. Waardoor komt dit en wat kan ik er aan doen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat komt door de overgang van het weer en de luchtvochtigheid. Ik had er ook last van en deed 's morgens water en haarlak in mijn haar en bij mij hielp het prima!

Ik weet niet waardoor het komt maar wel een manier waardoor het niet statisch is doe water op je kam / borstel , werkt bij mij altijd 

Spuit haarlak op je borstel en borstel je haar dan nogmaals door. En doei ze je tegen het statische haar =D

Statische elektriciteit bestaat uit ladingsophoping op bv je lichaam en ontstaat door wrijving. Denk aan het probleem van kleine schokjes in de winter als je een trui uittrekt. Die lading kun je kwijtraken door de weerstand te verminderen, dan gaat er een klein stroompje lopen en omstaat er geen grote lading (en daarmee spanning). De weerstand verminderen is het zelfde als de geleiding vergroten, en dat doe je bv met vocht (water geleid). Vandaar dat geknetter en statisch haar in de winter, dan is de luchtvochtigheid lager. Makkelijke oplossing is een verdamper in huis te zetten (waterbakjes aan de verwarming bv) of de juiste haarmiddelen te gebruiken die iets geleidend laagje op je haar achterlaten.

Je kam ,je handen onder de kraan btj afdrogen dan door je haar en weg !de +n - zijn neutraal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100