Mag ik met mijn nederlandse rijbewijs rijden in een auto met italiaanse kenteken?

De auto heb ik tijdelijk fftjes geleend van mijn alleen staat de auto van hem nog een weekje bij ons voor de deur. Mag ik erin rijden volgens de wet?

Toegevoegd na 29 seconden:
De auto heb ik tijdelijk fftjes geleend van mijn OOM alleen staat de auto van hem nog een weekje bij ons voor de deur. Mag ik erin rijden volgens de wet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag hier in rijden. Maar zorg dan wel dat je oom erbij is, want het zou wel eens tot vervelende consequenties kunnen leiden als je gesnapt wordt met een verkeersovertreding...

Pas op met het rijden van een auto, als Nederlander met buitenlandse kentekenplaten. De fiscus gaat dan heel erg moeilijk doen. Als de douane je aanhoudt, moet je BPM betalen over deze auto omdat je hem volgens de wet invoert. Dit "geintje"kan je komen te staan op ongeveer 35% van de waarde van de auto.

ja dat mag, mits je zelf je rijbewijs hebt en het kentekenbewijs van de auto. De auto moet tevens verzekerd zijn. Toegevoegd na 14 minuten: Ik merk uit het andere antwoord dat mijn advies verkeerd uit kan vallen. Geen goed antwoord dus!

Ja dat mag voor een periode van 2x 2 weken per jaar, mits dit bij het RDW is aangemeld.

Nee dit mag NIET! Dit komt door de BPM die in Nederland geheven wordt. Rij jij in een auto met een buitenlands kenteken ziet de overheid dit als belasting ontduiking. En dit kan inderdaad erg in de papieren lopen als je gepakt wordt. Er zijn wel mogelijkheden om met een buitenlands kenteken te rijden, als je een buitenlandse wagen hebt van je werk daar, maar dan krijg je een route die MOET volgen om bij je werk te komen. Als je oom bij je in de auto zit mag je er wel mee rijden, maar alleen mag het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100