Waarom hebben huizen schuine daken en niet gewoon een efficiënte kubus vorm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wegens het aflopen van het water

In landen waar veel sneeuw valt om te voorkomen dat het dak instort. Bovendien lijkt een plat dak makkelijk, maar dan moet je daar wel geschikte bouwmaterialen voor hebben, anders wordt het niet waterdicht. En die waren in deze streken niet beschikbaar.

Schuine daken lekken minder snel. Als ze lekker dan veel minder erg, want niet al het water komt bij de plek waar het lekt. Schuine daken zijn mooier. Toegevoegd na 2 minuten: oja: eigen ervaring: ik kom nogal eens een lekkage's tegen.

omdat een overspanning met een punt sterker en makkelijker is dan platte.maw dat efficiente patte dak is minder geschikt voor bouwen omdat je die al snel zult moeten ondersteunen met palen of steunmuren,en daardoor minder vrijheid hebt om de overige ruimte in te delen.verder oopt het hemel water oak veel beter van een helen vlak af en is het makkelijker waterdicht te maken.en is het warmte technies ook beter.Je zou dus kunnen zeggen dat en puntdak heel wat efficienter is dan een platdak.

Omdat een driehoek bouwtechnisch een veel sterkere constructie is dan een vierkant. Je hebt dan alleen minder m3 bouwinhoud t.o.v. je m2 vloeroppervlak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100