Als je een vrouw bevalt in een vliegtuig boven de Atlantische oceaan (niemands land). Welke nationaliteit heeft het kind dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

De nationaliteit van zijn/haar ouders

En volgens mij ook de nationaliteit van het land waar het vliegtuig is geregistreerd. Een vliegend KLM-vliegtuig bv is Nederlands grondgebied waar het op dat moment ook vliegt.

De geboorteplaats zullen de coordinaten zijn van waar het op dat moment vliegtuig vliegt. Een nationaliteit wordt aangenomen

Elk kind van een getrouwde Nederlandse vader of moeder is na zijn geboorte automatisch Nederlander, ook als het kind buiten Nederland is geboren. Het kind van een ongetrouwde Nederlandse moeder is na geboorte ook automatisch Nederlander. Als een kind een ongetrouwde niet-Nederlandse moeder maar wel een Nederlandse vader heeft, krijgt hij niet automatisch de Nederlandse nationaliteit. De vader moet het kind voor de geboorte of voordat het 7 jaar wordt erkennen

waar het vliegtuig land dat is dan het nationaliteit

Naast de nationaliteit van de ouders/moeder (zie boven beschreven) kunnen de ouders ook aanspraak doen op de nationaliteit van het land waar het vliegtuig landt. Dus bevalt de moeder op een transatlantische vlucht van Amsterdam naar New York krijgt de gelukkige baby de Nederlandse en Amerikaanse nationaliteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100