Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (5)

Het hoofd ingredient van chocolade is cacoa bonen en suiker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Veel vetten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Op de achterkant van een chocolade reep staat het ^^ moet je wel een wat duurdere nemen want goedkopen bestaan meestal vooral uit smaakstoffen
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Chocolade bestaat in ieder geval uit de volgende ingrediënten : cacaomassa, suiker, melkpoeder en cacaoboter. Deze worden gemengd, daarna door een wals gehaald, geconcheerd en daarna heet het eindproduct chocolade.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Cacaopoeder, cacaoboter, suiker en eventueel melk zijn de ingrediënten voor het maken van chocolade. Het vetgehalte van het cacaopoeder moet exact vermeld worden. Cacaopoeder met een laag vetgehalte wordt verwerkt tot boterhambeleg, imitatiechocolade en bakkerijproducten. Cacaopoeder met een hoog vetgehalte wordt onder andere gebruikt bij het vervaardigen van chocolademelk en consumptie-ijs.

Chocoladeproducten moeten voldoen aan de volgende EU-normen:

Pure chocolade
• ten minste 35% droge cacaobestanddelen met inbegrip van cacaoboter
• ten minste 14% vetvrije droge cacaobestanddelen
• ten minste 18% cacaoboter
• maximaal 65% suiker.

Melkchocolade
• ten minste 25% droge cacaobestanddelen met inbegrip van cacaoboter
• ten minste 2,5% vetvrije droge cacaobestanddelen
• ten minste 14% droge melkbestanddelen
• ten minste 3,5% melkvet
• ten minste 25% totaal aan vet
• maximaal 55% suiker.

Witte chocolade
In witte chocolade worden naast cacaoboter geen andere cacaobestanddelen verwerkt. De overige ingrediënten zijn hetzelfde als bij melkchocolade.
(Lees meer...)
Amadea
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding