Wat is een gezonde vervanger voor chips...???

Het is misschien een beetje een rare vraag maar ik ben zooo verslaafd aan chips en ik kom er alleen maar meer van aan :( wie weet een goede vervanger...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom raar dat je aan chips verslaafd bent? deze verslaving komt door dit ingrediënt: Mononatriumglutamaat, MSG, Natriumglutamaat, Ve-tsin ook wel e621. Het versterkt je smaak x10 op een onnatuurlijke manier waardoor dit zo erg de "heerlijkheid" prikkels geeft dat je niet meer kunt stoppen. ook heeft het invloed op je humeur/gedrag, dit kan het erg verslechteren Stop ermee en er gaat een wereld open. hopelijk is dit voor jouw ook een drijfveer om er van af te blijven. Trouwens ook een goede en bewuste keuze! Ik eet s'avonds 3 stukken fruit wat prima de zogenaamde trek stilt. niet te dicht voor het slapen want dat is weer slecht voor je tanden. Toegevoegd na 3 minuten: en als je toch iets wat wat pittiger is dan kan je een rijstewafel nemen met misschien smeerkaas? vind ik ook erg goed te doen maar wat je erop doet moet je natuurlijk zelf weten. Nogmaals een goed initiatief en veel succes.

daar kan ik kort en bondig antwoord op geven noten. alle noten soorten zijn een heel goed en gezond ze bevatten stoffen die jouw lichaam nodig heeft en ze zijn erg lekker als tussen doortje het knabbelt ook lekker weg net als chippies.er zijn ook veel verschilende soorten en ook dingen als studenten haver waar ook pinda,s(officieel peulvruchten)en gedrogde vruchtjes in zitten zijn beter als een vette chips.

Nee. Noten, zoals bijvoorbeeld pinda’s zijn ook heel vet! Deze worden namelijk gebakken in olie. Dit wil niet zeggen dat noten niet goed zijn. Bepaalde noten kunnen heel erg gezond zijn zelfs. Maar kies dan wel voor bijvoorbeeld bruine amandelen of walnoten, pelpindas zijn ook goed, deze gaan niet door de frituur en zijn hartstikke gezond.

Magnetron popcorn!!!

Een bakje rauwkost misschien? Dat is ook lekker knapperig.

Kroepoek.... is gezonder dan chips!

Ik zou begin met iets van tucs en dan steeds afbouwen. Sterkte met je 'verslaving'.

Volgens mij zijn zoute sticks minder calorierijk. Maar eet ook die met mate. Als je graag iets onbeperkt wil kunnen eten maak dan een schaal vol reepjes rauwe wortel, paprika, komkommer, etc. En maak een dipsaus van magere yoghurt met een zakje dipmix van duyvis.

Reepjes rettich.

Sojacrackers!!! Superlekker!! Zit echt geen kcal in!

Rijstchips. Lekker om te knabbelen maar veel minder erg. En dan elke dag een paar minder. Want afbouwen van die chipsverslaving is wel beter...

Bij o.a. de Jumbo hebben ze ook groentechips. Dat is een combinatie van gebakken pastinaak, wortel en biet. Ik vind het lekker, bevat geen kleur- geur- of smaakstoffen, het is glutenvrij en ook nog eens veel minder vet dan gefrituurde aardappelchips. Ook Lay's Baked zijn beter: die bevatten veel minder vet omdat ze voor een gedeelte in de oven zijn gebakken. Neem wel de naturel-variant: in alle andere smaken zit E621, mononatriumglutamaat, dat zorgt ervoor dat je er steeds meer van wilt eten, zoals bovenstaande GV'er al opmerkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100