Is een relatie tussen een 20-jarige en een 13-jarige strafbaar?

Een vriend van mij heeft een relatie met een 13-jarige, ik vind haar een ongelofelijke slet, maar is het strafbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

In vriendschappelijke relatie niet, een intieme relatie wel!! Iemand van 20 is volwassen en iemand van 13 een tiener, in feite kunnen mensen het ook zien als pedofilie!

Ja,dat is zeker strafbaar! Ze is minderjarig . Wat moet iemand van 20 met iemand van 13?! Dat kan ook geen gelijkwaardige relatie zijn. De ouders van zijn vriendin kunnen je vriend trouwens zo aangeven bij de politie. Lijken mij allemaal genoeg redenen voor je vriend een punt achter die "relatie" te zetten! Laat dat meisje lekker puberen en een vriendje van haar eigen leeftijd zoeken! Je vriend lijkt me ook nog erg onvolwassen om voor een 13 jarige te kiezen.

Sexuele omgang met -16 is in Nederland strafbaar. Geef aan je 'vriend' volgende rekensom mee: deel je leeftijd door 2 en tel daar 6 bij op. In zijn geval 16. Is zijn 'relatie' jonger? Dan is er sprake van een pedofiel gerelateerde omgang. Hou hem voor dat hij 'zijn vriendin' iets afneemt wat ze nooit meer terugkrijgt. Namelijk haar jeugd. Veroordeel niet haar, maar hoe moeilijk ook, je vriend. Maak er grappen over: Goh op pad met je zusje? En als jullie uit eten gaan, bestel je dan voor haar een kindermenu? En geef hem op z'n verjaardag een Barbie kado! Kunnen ze samen spelen.

Vanaf 16 jaar mag je een seksuele relatie hebben met iemand die volwassen is 18+dus alles onder de 16 is strafbaar maar het gebeurt wel vaak en het kan ook goed aflopen gezien een stel in mijn vrienden kring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100