Recept voor Indische Spekkoek

Weet jij het antwoord?

/2500

Ingrediënten 350 gram boter 5 theelepels vanille suiker 250 gram poedersuiker 9 grote eieren 175 gram bloem 1/2 theelepel zout 2 eetlepels koffie room 10 theelepels kaneel 3 theelepels nootmuskaat 3 theelepels kruidnagel poeder 3 thelepels cardamon Bereiding Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig en de eiwitten stijf met de mixer. Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel. Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit. Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan de ene kom alle kruiden toe en meng dit. Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is. Tip : Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus (mangosap met halfstijf geslagen room).

Bronnen:
http://www.kookjij.nl/recept-indonesische-spekkoek

# ngrediënten 350 gram boterboter # 5 theelepels vanilleVanille suikerSuiker # 250 gram poedersuiker # 9 grote eierenEi # 175 gram bloemBloem # 1/2 theelepel zoutZout # 2 eetlepels koffie room # 10 theelepels kaneelKaneel # 3 theelepels nootmuskaatNootmuskaat # 3 theelepels kruidnagelKruidnagel poeder # 3 thelepels cardamon Bereiding Roer de boter met de vanillesuiker en de gezeefde poedersuiker glad. Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig en de eiwitten stijf met de mixer. Mix vervolgens het botermengsel, de gezeefde bloem, het zout, de koffieroom en de dooiers tot een glad geheel. Schep dit tenslotte zo luchtig mogelijk door het eiwit. Verdeel dit mengsel over twee kommen. Voeg aan de ene kom alle kruiden toe en meng dit. Beboter een springvorm (doorsnee ca. 20 cm). Schep hierin een heel dun laagje van het lichte beslag. Schuif de vorm boven in de oven en zet de grill op de hoogste stand. Breng na enkele minuten, als het laagje gaar en even afgekoeld is, een laagje donker beslag aan op het gare beslag en grill dit gaar. Ga zo door tot al het beslag op is. Zet de springvorm na 5 à 6 laagjes op een lager rooster. De koek is klaar als het bovenste laagje gaar is. Tip : Serveer de spekkoek als dessert met ijs exotische vruchten en een mangosaus (mangosap met halfstijf geslagen room).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100