Hoeveel Kcal mag je gemiddeld per dag hebben als man en als vrouw?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou, hangt niet alleen van je gewicht af hoor, eerder andersom. :lol: Hoewel, een groot lichaam heeft natuurlijk meer calorieën nodig om gezond te blijven. Als je van normale lengte en postuur bent hangt het namelijk vooral ook af van wat je doet. De hele dag op kantoor zitten mag dan wel hard werken zijn, het is niet te vergelijken met de hele dag buiten met je handen werken. Maar gemiddeld is het inderdaad 2200-2500 voor een man en 2000-2200 voor een vrouw. Via onderstaande link kun je vrij nauwkeurig uitrekenen wat jou ideale calorie-inname is, afhankelijk van of je wilt aankomen, afvallen of gelijk blijven.

Bronnen:
http://www.giantpt.com/Voeding/GIANT_Voedi...

Dat hangt van je gewicht af. Standaard is 2500 voor een man en 2000 voor een vrouw.

Dit hangt van meerdere factoren af. Er zijn een heleboel adviezen te vinden over wat een man/ vrouw per dag nodig heeft. De adviezen zijn gemiddelden en verschillen van persoon tot persoon. Deze verschillen hebben te maken met geslacht, de hoeveelheid die je per dag beweegt en je eetgewoonten die je al langere tijd hebt. (Iemand die veel aan de lijn doet, valt soms niets af, terwijl hij/zij niet meer eet dan 1200 kcal. per dag en ook nog redelijk beweegt). Als je wilt weten hoe dat bij jou zit, zul je gedurende enige tijd een eetdagboek bij moeten houden Je kunt dan zien hoeveel kcal. je normaliter verbruikt. Als je vervolgens wilt afvallen, kun je het beste iets minder gaan eten en iets meer bewegen. Nog beter is het als je dit in overleg met een diëtiste zou doen.

Je mag wel 20.000 kcal hebben per dag, maar dan wordt je wel dik. Het ligt er natuurlijk sterk aan hoeveel je verbrandt, maar voor een man is de richtlijn 2500 en voor een vrouw 2000. Wil je afvallen dan moet je daaronder zitten of meer verbranden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100