heeft Nederland ooit menserechten geschonden ?

waar en wanneer ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Slavenhandel in de koloniale gebieden.

o.a. na de tweede wereldoorlog toen Indonesie de onafhankelijk afriep wou Nederland de macht weer terug krijgen, toen zijn er ook wel wat mensenrechten geschonden

Nog dagelijks. Gezinnen die als vluchteling naar Nederland komen, worden vaak opgesloten. Dat geldt dan vaak ook voor de kinderen. Afgezien van het feit dat het als vluchteling naar een ander land gaan geen misdaad is waar opsluiting als straf op staat, is het al helemaal vreemd dat er minderjarigen voor deze 'misdaad' opgesloten worden. Ondanks internationale protesten zet Nederland deze praktijken onverminderd voort.

Nederland schendt structureel mensenrechten in de behandeling van illegale vreemdelingen in detentiecentra. Vreemdelingen zitten maandenlang, soms jarenlang vast, medische zorg is onder de maat, de huisvesting is slechter dan in gevangenissen (luchtplaatsen die eruit zien als kooien), isoleercellen, mishandeling door bewakers en gebrekkige klachtenprocedures daarover, aflatende rechtsbescherming, en het plaatsen van kwetsbare groepen zoals minderjarigen, zwangere vrouwen, psychiatrische patiënten en bejaarden in detentiecentra.

Bronnen:
http://lsdimension.wordpress.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100