een jurk kost 120 euro daar is al 20% korting vanaf hoeveel koste de jurk eerst?

Weet jij het antwoord?

/2500

144 euro Toegevoegd op 05-06-2009 21:06:59 sorry, 150 euro

ff rekenen... 120 euro = 80%. dus 10% = 120/8 = 15. dus 100% = 150 euries!

144 euro, want 10 procent is 12 euro en 20 procent is 24 euro 120 + 24 = 144 euro.

De jurk is € 120,-. Dat komt overeen met 80%, dus met 4/5 deel. € 120,-/4 = € 30,-. Dat x 5 is € 150,-. De jurk was dus € 150,- voordat de korting eraf ging.

120/80=1,5*100=150 Controle methode= 150*10%=15*2=30 (maal 2 omdat 20 procent) 150-/-30=120 euro

Totaal is 100% je hebt nu 20% minder = 100 - 20 = 80% 80% = 120 euro 1% = 120/80 = 1,5 euro 100% = (120/80) * 100 = 1,5 *100 = 150 euro Andere mogelijkheid: 20% = 1/5 deel 100% = 5/5 deel 100% - 20% = 5/5 deel - 1/5 deel = 4/5 deel = 80%= 120 euro 1/5 deel = 4/5 deel gedeeld door 4 = 120/4 = 30 euro 5/5 deel is dan 1/5 deel * 5 = 30 euro * 5 = 150 euro En nu voortaan weer zelf je huiswerk maken he..........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100