Waarom wilt de Taliban geen vrijheid in Afghanistan, terwijl in hun eigen land (Arabië) er erg veel vrijheid is met belly-dansers?

Dit vind ik erg vals en ik ben zelf ook Afghaans!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die mensen leven daar vrij armoedig qua denkwijze,ze beschouwen bijna iedereen als ongelovige honden.Als hun hun vrijheid opgeven,kunnen ze bijv.geen homo's meer ophangen,vrouwen onderdrukken (slaan/mishandelen) e.d.Want stel dat daar vrijheid is,kunnen vrouwen zonder hoofddoek een auto besturen,en dat kan niet volgens de taliban.

Omdat ze als ze vrijheid geven hun macht kwijtraken (tenminste dat denken ze) Als iedere onderdrukte (en dat niet alleen onder de taliban) zich zou verzetten zouden we in no-time in een vrije wereld leven. Maar helaas dat is een utopie.

Sommige mensen willen graag dat iedereen leeft zoals zij zelf denken/vinden dat goed is voor anderen. (Waarbij je dan ook nog vaak ziet, bij zeer strenge overtuigingen, dat de 'bazen' het zelf niet zo nauw nemen met de regels). We moeten toch maar blijven hopen dat er een oplossing komt, al zou ik niet weten hoe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100