noodbestuur van oudleden hebben het bestuur overgenomen nu willen we dit weer teniet doen hoe kunnen we dat het best aanpakken

Ivm slechte sfeer en leegloop, voorztter was er ook mee gestopt. Het noodbestuur laakt alle regels en bestuurd nu als een dictator. Mensen worden weggewerkt en familie word naar voren geschoven.
Er moest wat gebeuren maar nu is de sfeer nog erger geworden dan het al was, de vereniging word uitelkaar getrokken. Het gaat hier om een muziekvereniging in Rotterdam.
Wie kan ons helpen met antwoord hoe we dit trug kunnen draaien of dat we op een legaal manier het bestuur overnemen.

Toegevoegd na 1 uur:
Ledenvergadering zou inderdaad kunnen maar waarschijnlijk is er dan net geen 2/3 meerderheid. Dit komt omdat toen het noodbestuur kwam, ook een aantal familieleden heeft meegenomen, die dus zeker niet voor gaan stemmen.
Dus is er een wettelijke mogelijkheid om dit noodbestuur weer af te zetten zonder ledenvergadering, of met een minderheid??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een pech. Zoek eerst de statuten eens na,kijk hoe je met spoed een algemene ledenvergadering kan beleggen. Zorg dat je daarbij ingekomen stukken stuurt die naar voren moeten komen. Kijk ook of de benoeming van de bestuursleden rechtsgeldig is, (moet in de statuten staan hoe een bestuurslid wordt benoemd). Probeer een ding te voorkomen en dat is dat je de dirigent erin betrekt, deze man-vrouw is het uitvoerend orgaan, en niet de troubleshooter. En probeer een externe voorzitter te vinden, die zich niet met de muzikaliteit bemoeit )daar is de dirigent voor, maar die zich puur met het beleid bezighoud. Desnoods kan je bij de bond eens informatie inwinnen (KNFM of NFCM of welke jullie bij aangesloten zijn'.

Algemene ledenvergadering beleggen en stemmen of lidmaatschap opzeggen en nieuwe club oprichten.

Een bestuur wordt gekozen door de algemene leden raad dat zijn alle leden van de vereniging. Niemand kan zo maar voorzitter worden of bestuuurder Toegevoegd na 2 uur: Het bestuur moet lid zijn van de vereniging en die familie ook anders kunnen ze niet in het bestuur zitten. Dus in een vergadering het wantrouwen in het bestuur uiten en een algemene leden vergadering bij elkaar laten roepen om het bestuur af te zetten en een nieuw bestuur te kiezen

Commentaar leveren is gemakkelijk als je zelf geen verantwoordelijkheid neemt. Hoofdvoorwaarde is dat je mensen hebt waarin je vertrouwen hebt en die als vrijwilliger in het bestuur willen. Toegevoegd na 7 uur: Is het "noodbestuur" op grond van besluiten van de correct bijeen geroepen ledenvergadering gekozen?

Kijk inderdaad de staturen er op na. Door middel van een algemene ledenvergadering (ALV) kun je het afzetten van het bestuur in stemming brengen. Het is dan dus zaak dat je zoveel mogelijk medestanders verzameld. Om een ALV te mogen organiseren, moet je meestal een zeker percentage (zie statuten) van stemgerechtigde leden verzamelen die ook een ALV willen. Dus eerst moet je zoveel mogelijk mensen bij elkaar krijgen die ook een ALV willen, met als doel het wegstemmen van het bestuur. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100