Waarom is het belangrijk de looprichting van papier te weten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De looprichting van het papier is belangrijk te weten voor ieder die die iets met papier doet, zoals een drukker, die het papier door een drukpers moet voeren. Als de looprichting van het papier verkeerd is zal het sneller storingen veroorzaken bij het doorvoeren in de drukpers. Dit laatste geld ook voor kopieermachines. Ook bij het drukken van verschillende kleuren overelkaar is het belangrijk de looprichting te kennen in verband met het passen van de beelden op elkaar. Ook de boekbinder zou willen weten wat de looprichting van het papier is; als deze verkeerd is kan het papier in de rug van het boek b.v. gaan bobbelen. Bij het vouwen van het papier zou het papier op de vouw kunnen breken op de vouw. Papier is een natuurproduct en heeft zou zijn eigen 'wil'; als die gekend wordt, is het een stuk meegaander.

Omdat de drukker anders problemen met het drukken kan krijgen.

Zodat de inkt beter en mooier op het papier gedrukt wordt. Als je de looprichting verandert dan kan de inkt iets uitlopen. Met gewone tekst is dat niet zo'n probleem, maar met foto's en hele fijne plaatjes zal dat zichtbaar zijn.

Het papier 'trekt' anders bij het opdrogen van de inkt. Toegevoegd na 33 seconden: Dat geldt dus ook voor jouw computerprinter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100