Wat is kippevel?

Ok, de huid van een kip. Maar ik krijg het te pas en te onpas, maar als ik erover nadenk, heb ik geen idee hoe het komt dat mijn huid ineens zo bobbelig wordt. Hoe komt dat, wat gebeurt er precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kippenvel treedt op bij het voelen van koude of bij bepaalde emoties, zoals angst of diep ontzag. Deze emoties dragen ook bij aan kippenvel bij het beluisteren van indrukwekkende muziek. Het wordt veroorzaakt door kleine spiertjes die samentrekken, waardoor de haren rechtop gaan staan. Deze samentrekking wordt veroorzaakt door het autonoom zenuwstelsel, waardoor kippenvel niet kan worden onderdrukt. De reactie vindt vooral plaats op plaatsen met veel lichaamshaar, zoals de borst, de benen en de onderarmen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kippenvel

Als je het koud krijgt, krijg je dus kippevel. je porien op je huid gaan dan sluiten, en zwellen dus op. dis gebeurt zodat je het niet te koud krijgt. ik weet het niet precies hoor.;)

Kippenvel zijn microcontracties van microspiertjes rondom de haarzakjes... Bij intense ervaringen en bij grote koude en warmteverschillen treedt dat op... Als je het vaak krijgt laat mij zien dat je in staat bent om intense gevoelens tot te laten in je lichaam... dat je heel gevoelig bent... I like it...

Voor vrouwen is dat een evolutionair overblijfsel van je lichaam om te laten zien dat je klaar bent om je voort te planten.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Goose_bumps

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100