Wanneer ben je actieve werkzoekende en wanneer inactieve?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een werkzoekende hoeft niet per se werkloos te zijn. Zoekt men in deze discipline ander werk dmv te reageren op vacatures of door sollicitatiebrieven te verzenden en de bedrijven te bezoeken, dan is men actief in deze. Doet men van dat alles niets, dan is men inactief. Is men werkloos, al of niet door uitval door ziekte oid, dan is het mogelijk dat een uitkeringsinstantie op pad gaat om passend werk te zoeken, indien men alle mogelijkheden zelf al benut heeft om aan werk te komen. In dat geval is men ook inactief als het uitvoeringsorgaan passend werk aan het zoeken is. Het ligt er ook aan in welke context actief of inactief geplaatst wordt. WERK: Werkenden zijn actief, uitkeringsgerechtigden zijn inactief op de arbeidsmarkt. Maar de laatsten kunnen weer overal actief zijn in andere disciplines.

De woorden zeggen het zelf eigenlijk al. Een actieve werkzoekende is een persoon die actief naar werk aan het zoeken is en een inactieve werkzoekende is een persoon die inactief is in het zoeken naar werk dus op dat moment niet actief is in het hele sollicitatiegebeuren.

Een actief werkzoekende is iemand die geen baan heeft, maar hier intensief mee bezig is. Hij zoekt advertenties in kranten en op internet, of benadert uitzendbureau of arbeidsbureau. Deze persoon verstuurt meerdere sollicitatiebrieven. Een inactief werkzoekende is iemand die geen baan heeft, en wel werk zoekt maar daar niet actief mee bezig is. Hij speurt niet de advertenties af maar wacht af tot het hem wordt aangereikt of aangedragen. Bijvoorbeeld dat iemand tegen hem zegt: "Jij zoekt toch nog werk? Ik kan wel iemand gebruiken die ...."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100