geven zeekoeien ook melk?

Koeien geven melk, maar hoe zit dit met zeekoeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja zeekoeien kunnen ook melk geven

Jazeker! Ze geven 14-18 maanden lang melk aan hun jongen.

Het zijn ZOOG dieren : die geven nagenoeg allemaal melk.

Nee die geven geen melk aan de mens, alleen aan de kleintjes.

Ja, ik heb even voor je gegoogled of een zeekoe een zoogdier is. Dat is het, zoogdieren geven melk, ook als ze onder water leven, kijk maar naar dolfijnen. Aangezien de zeekoe een zoogdier is, geeft deze melk. De melk is gewoon bedoeld om hun jongen mee te voeden. Net als bij elk zoogdier, mensen geven bijvoorbeeld ook melk. Als de jongen groot genoeg zijn om geen moedermelk meer te hoeven drinken stopt de productie omdat er niemand de melk meer drinkt. Dit is bij 'normale' koeien ook het geval, maar daar wordt er het hele jaar door melk afgetapt(ook al zijn de jongen opgegroeid en drinken ze niet meer bij hun moeder) waardoor de productie niet stopt. Toegevoegd na 41 seconden: Zoog-dier zoog, zuigen, melk zuigen..

Huid en haar Het haarkleed kan vele vormen aannemen; een sterke reductie resulteert in een vrijwel naakte huid (o.a. walvisachtigen, nijlpaarden, olifanten, zeekoeien), maar de haren kunnen ook tot stekels (o.a. mierenegels, egels en stekelvarkens) of schubben (o.a. schubdieren en gordeldieren) geworden zijn. De huid is rijk aan klieren: talg-, geur-, zweet- en melkklieren, de laatste vermoedelijk ontstaan uit talg- of zweetklieren. Geuren spelen een belangrijke rol in het leven van de Zoogdieren.

Bronnen:
www.worldwidebase.com

Zeekoeien zijn zoogdieren en geven melk. Het is tevens een van de weinige zoogdieren (samen met olifant en mens) waarvan de tepels tussen de voorpoten/armen/flippers zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100